otniel-ioan-bunaciu-137x150Intr-un amplu material care abordeaza problema migratiei in Marea Britanie, revista Uniunii Baptiste locale, Baptists toghether, analizeaza situatia unuiroman aflat inmomentul de fata la munca in Regatul Unit. Povestea lui este analizata din punctul de vedere al eticii crestine si al raspunsului pe care credinciosiii baptisti trebuie sa il dea unor astfel de situatii. 

Printre persoanele intervievate in legatura cu acest subiect se numara si Otniel Bunaciu care este si Presedintele Federatiei Baptiste Europene. El afirma cu privire la aceasta situatie ca „noua situatie multiculturala din Europa aduce cu ea multe provocari noi: migratia, saracia, traficul de persoane, conflictele religioase si cresterea reactiilor nationaliste si exclusiviste. Cred ca aceste probleme pot deveni oportunitati de slujire pentru cei in nevoie si o marturie pentru Isus Hristos in lumea noastra.”

Articolul mentioneaza citandu-l pe Otniel Bunaciu, ca romanii au migrat in Marea Britanie de zeci de ani, in special pentru a lucra ca medici si farmacisti. De asemenea, migratia afost unul dintre motivele principale pentru care romanii au privit cu entuziasm intrarea in Uniunea Europeana. „A fost un pas crucial pentru un viitor mai sigur. Acum suntem parte a uneia dintre cele mai democratice uniuni de tari din lume.”

Articolul poate fi consultat online AICI.

Topics #baptists togheter #federatia baptista europeana #marea britanie #migratia #otniel bunaciu #uniunea baptista