0

Societatea libaneza pentru educatie si dezvoltare sociala prezinta situatia din Siria

Societatea libaneza pentru educatie si dezvoltare sociala (SLEDS) prezintă un raport al Națiunilor Unite care semnalează faptul că în prezent există peste 2.5 milioane de refugiați sirieni. Pe regiuni, situația se rpezintă în felul următor:

  • 936,861 în Liban
  • 619,593 în Turcia
  • 577,786 în Iordania
  • 222, 574 în Irak
  • 134, 358 în Egipt

Rugăciunea este una dintre cele mai importante unelte pe care le avem la îndemână când vine vorba despre ajutorarea refugiaților sirieni.

SLEDS, prin intermediul a două biserici partenere din Siria, oferă hrană, asistență medicală și acoperiș deasupra capului pentru 3700 de familii (22 200 de persoane) în fiecare lună. Slavă Domnului pentru resursele pe care El continuă să le ofere. Este nevoie de rugăciune pentru pastorii și pentru echipele bisericilor în ceea ce privește protecția și siguranța în mijlocul slujirii pe care o fac în aceste situații extrem de dificile.

SLEDS lucrează cu 18 biserici și un ONG creștin din Liban care oferă hrană pentru aproximativ 2600 de familii (15 000 de persoane) lunar. Majoritatea dintre aceste familii au suferit dificultăți majore. Sunteți invitați să vă rugați pentru ca bisericile care oferă sprijin să fie apte să ofere dragostea și compasiunea lui Hristos printre ei. Dumnezeu să fie lăudat pentru resursele alimentare pe care le oferă precum și pentru faptul că a pus la dispoziția celor aflați în nevoie pături, saltele, sobe și combustibil pentru iarnă. 

SLEDS lucrează cu o biserică locală din Bekaa ce a început o școală pentru 200 de copiii începând cu grădinița și terminând cu clasa a șasea. După amiaza au clase de literatură cu alți copii. Slavă Domnului pentru donatorii care au oferit sprijin pentru aceste programe. Rugați-vă ca acești copii să găsească în școala de la biserică un loc sigur în care să crească ân dragostea și cunoașterea lui Dumnezeu și să experimenteze binecuvântările pe care El le oferă.

Rugați-vă ca Dumnezeu să continue să îi reîmprospăteze pe cei de la SLEDS care, în diferite moduri, au răspuns la criza refugiaților sirieni.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.