0

Dumnezeu a promis că îl susține pe cel neprihănit

 Zemanta Related Posts ThumbnailActualul președinte al Convenției Baptiste de Sud (SBC), Fred Luter Jr., cu ocazia ședinței Comitetului Executiv ce a avut loc în Nashville în luna februarie 2014, a adresat un mesaj de încurajare tuturor celor prezenți.

Luter, primul președinte afro-american al SBC, reales pentru cel de-al doilea mandat în anul 2013, își va încheia mandatul cu ocazia adunării anuale din 2014 ce va avea loc la Baltimore în perioada 10-11 iunie.

 

Prin mesajul său Luter a încurajat audiența prezentă la această întâlnire să se încreadă în promisiunea lui Dumnezeu în ceea ce privește ducerea misiunii până la capăt a Convenției Baptiste de Sud, indiferent de greutățile pe care le va întâmpina în lucrare.

În predica sa expozițională intitulată „Cealaltă latură a slujirii” Luter face referire la situația grea a lui David din Psalmul 34, situație cu care de asemenea mulți dintre noi ne confruntăm.

 

Folosind Psalmul 34:19 drept text („Multe sunt nenorocirile celui neprihănit, dar Domnul îl eliberează din toate” NKJV), dând exemplu pe Iov din Vechiul Testament și adăugând puțin umor, Luter a transmis audienței că Domnul nu doar îngăduie durere în viața celor neprihăniți, ci trece cu succes pe cel neprihănit prin acele greutăți.

 

„Una din seriile mele preferate ale filmului James Bond a fost Goldfinger. Acest individ îl avea pe James Bond și era gata, gata să-l taie,….și cumva, nu știu cum, [Bond] și-a întors ceasul, iar ceasul său a devenit laser, și a oprit fierăstrăul. M-am întrebat cum poate să facă asta? Într-un final am aflat cum a reușit James Bond să iasă din toată încurcătura aia. Știți cum? A fost scris în scenariu să se întâmple asta.

Convenție Baptistă de Sud! Motivul pentru care vom reuși în a împlini Marea Însărcinare și Marea Poruncă….este în Scenariu,” a spus Luter.

 

„Necazul vostru este temporar. Necazul vostru este doar pentru o perioadă de timp. Necazul vostru este doar pentru o vreme. Necazul vostru este doar pentru un motiv. Este doar un test. Este doar o încercare. Este cealaltă latură a slujirii,” a mai spus Luter. „Dar amintiți-vă mereu, dacă Dumnezeu vă aduce către necaz, El vă va conduce prin el.”

 

La întrebarea adresată „Cum putem face noi față greutăților, cum putem noi ca lideri de biserică, ca pastori, ca profesori de seminar….să mânuim cealaltă latură?”, Luter găsește răspunsul în viața lui Iov descrisă în Biblie.

 

„Într-o singură zi Iov și-a pierdut sănătatea și familia. Fiecare dintre noi, dacă continuăm să trăim, vom avea de înfruntat cealaltă latură a slujirii….Ce a făcut Iov ca să merite ceea cea a primit? Iov nu știa că a fost ales pentru a fi supus necazului. Dumnezeu a spus, Ai văzut pe robul meu Iov? Satana nu a cerut niciodată pe Iov. Dumnezeu l-a recomandat.”

Luter a mai făcut referire la câțiva sfinți din Biblie pe care Dumnezeu nu i-a recomandat, cum ar fi Moise, care a înfăptuit o crimă; Noe, care s-a îmbătat; David, care a comis adulter; și Solomon, care a trăit o viață de donjuan.

„Dacă Dumnezeu l-a recomandat pe Iov,” a spus Luter, „Dumnezeu a știut că Iov v-a trece testul.”

„Motivul pentru care puteți face față celeilalte laturi a slujirii este datorită promisiunii pentru cel nenorocit. Ultima parte a versetului 19 spune că multe sunt necazurile celui neprihănit, dar, dar, dar Domnul îl scapă din toate – dar Domnul; nu pastorul, ci Domnul; nu diaconul, ci Domnul; nu administratorul, ci Domnul.

 

Această predică a fost ultima adresare prezidențială a lui Luter programată la Nashville. El a adresat mulțumiri celor prezenți pentru sprijinul oferit în timpul celor două mandate și i-a încurajat să persevereze în lucrare.

 

„Slujirea nu este ușoară. Slujirea este dificilă uneori, și drept urmare mulți oameni pur și simplu vor să abandoneze; vor să renunțe. De aceea doresc doar să ….să îi încurajez pe cei din voi care faceți parte din Comitetul Executiv și din lucrători, pe președinții noștri de seminar, pe soțiile noastre în special, și pe toți cei ce sunt implicați în lucrări de slujire, doar un cuvânt de încurajare pentru voi în seara asta.”

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.