Ucraina - rugaciuneChemarea lansată săptămâna trecută pe reţelele de socializare, a adunat astăzi peste 250 de creştini în Piaţa Libertăţii din oraşul Harcov, Ucraina. Locuitorii oraşului încep fiecare zi pe genunchi şi cheamă toţi locuitorii ţării să stea în rugăciune pentru protecţia poporului şi pentru pace în Ucraina.

Iniţiativa a fost lansată o dată cu decizia Rusiei de a mobiliza trupele armate în Crimeea şi cheamă creştinii din oraş la rugăciunea comună în fiecare dimineaţă la ora 07:00. Ideea aparţine unui pastor, care după ce a auzit decizia luată de Moscova, aflat la o conferinţă pentru pastori, a propus să se adune în fiecare dimineaţă la rugăciune pentru Ucraina.

Bărbaţi şi femei, tineri şi bătrâni, părinţi şi copii vin în fiecare dimineaţă să se roage lui Dumnezeu pentru ţară şi să binecuvânteze Ucraina.

„Astăzi am fost 250 de persoane. Administraţia oraşului este speriată şi ne-a rugat să suspendăm aceste întâlniri. Slavă Domnului, a fost de acord, să ne rugăm în spatele monumentului lui Lenin. Aşadar, vă aşteptăm mâine dimineaţă din nou la ora 07:00 în parc după monumentul lui Lenin la rugăciunea comună pentru ţara noastră. Invitaţi toţi creştinii, indiferent de confesiunea lor religioasă, ortodox, catolic sau protestant. Toţi credem într-un singur Dumnezeu, de protecţia căruia are nevoie acum poporul ucrainean”, scrie în eventul creat pe facebook unul din organizatori, Pavel Hramov.

Sursa foto si text

Topics #apel #rugaciune #Ucraina