0

Atenţie la învăţăturile eretice

ewbSe strecoară în adunări sau în grupurile de rugăciune. Sunt foarte pregătiţi din punct de vedere scriptural, ştiu să „învârtă” Biblia şi să scoată texte din contexte pentru că au ei pretextele lor. Se roagă cu grijă, fără să strecoare otrava ereziilor pe care le propagă.

Intră în biserici mici, de sate, cer voie responsabilului de biserică să aducă un cuvânt de învăţătură, dar nu dau de bănuit ce otravă de aspidă au sub limbă. Fraţii îi primesc cu braţele deschise, fără să bănuiască ce îi aşteaptă după câteva întâlniri.

La terminarea serviciului, vizitatorii cer voie să mai vină şi, ai noştri, ospitalieri cum îi ştim şi nebănuitori, îi invită să se întoarcă. Când revin, încep să strecoare din ereziile lor nimicitoare.

Încetul cu încetul fraţii noştri se lasă învăluiţi de multele cunoştinţe ale vizitatorilor, de dexteritatea lor în a mânui textele biblice, apoi încep să pună la îndoială învăţături precum: închinarea în ziua sabatului sau a duminicii, cine sunt cei 144.000, nocivitatea cărnii de porc, identitatea anticristului şi a proorocului mincinos, obligativitatea respectării Legii pentru mântuire.

Nu ne spun că ei o consideră pe Ellen White o profeteasă de acelaşi rang cu proorocul Isaia, nici că ei nu cred într-un iad literal şi veşnic. Nu pomenesc despre profeţii eşuate referitoare la revenirea Domnului Isus şi despre liderii lor care au indus în eroare mii de credincioşi naivi.

În loc să mergă în lumea largă să convertească mulţimi de păcătoşi care sunt pe drum spre iad, se vâră prin case şi biserici bulversând creştini iubitori de Dumnezeu, dar încă copii în cele sfinte. Sunt lupi îmbrăcaţi în piei de oaie, un pericol mortal pentru cei lesne crezători.

Păziţi-vă!

Teofil Ciortuz

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.