4

Alexandr Turckinov: Un important lider baptist din Ucraina a fost impuscat

Alexander Turckinov, important lider baptist ucrainian, fost vicepriministru in guvernul Iuliei Timosenko, a fost împușcat ieri de catre poliția regimului Ianukovici.

Agenția Interfax a anunțat ca printre cei impuscati de catre poliția regimului Ianukovici se afla si liderul Baptist Alexandr Turchinov. Ziaristul Maxim Eristav a relatat faptul ca Turchinov a fost împușcat, dar deocamdată nu se știe dacă a murit sau este internat într-un spital. Turchinov este predicator baptist, fiind in același timp cel mai important politician de credință Baptista din Ucraina. S-a născut in anul 1964 si a devenit deputat in 1998. A fost prim vicepriministru in cabinetul Iuliei Timoshenko si pentru o săptămâna a fost premierul Ucrainei. 

A fost primul civil in funcția de șef al Securității statului Ucraina. In anul 2004 a scris cartea Iluzia fricii.

Anterior, Alexandr Turcinov a fost atacat de necunoscuti care l-au stropit cu verde de briliant in momentul in care alaturi de alte persoane iesea de la spitalul in care este incarcerata Iulia Timosenko. Turcinov a declarat că opoziționarii au discutat la momentul respectivei intalniri cu Timoșenko tactica și strategia acțiunilor de viitor ale opoziției. 

Ucraina este in pragul unui război civil declansat in urma razgandirii președintelui Ianukovici de a începe demersurile pentru integrarea in Uniunea Europeană. In urma violentelor din Ucraina si-au pierdut viata in cursul zilei de marti 21 de persoane, iar circa 200 au fost ranite. Ucraina se confrunta cu o serie de violente fara precedent intre fortele de ordine si opozitie. Guvernele strine, printre care si cel roman, au facut apel la aplanarea conflictului si la incetarea otilitatilor impotriva manifestantilor.

Vom reveni cu amanunte

Sursa foto.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.