ioan bunaciuIoan Bunaciu, cunoscutul pastor si profesor baptist a celebrat pe 7 ianuarie 2014 venerabila varsta de 89 de ani. Originar din Gurba, Arad, pastorul si profesorul Bunaciu, contestat de unii, apreciat de multi, si-a adus contributia in viata comunitatii baptiste din Romania intr-un mod evident. El a influentat viata a circa 400 de pastori baptisti in calitate de profesor si director al Seminarului Teologic Baptist, locul de formare al multor generatii de lucratori. A reusit, in vremuri pe care le dorim trecute odata pentru totdeauna, in ciuda opozitiei mai mult sau mai putin fatise venita din partea regimului comunist, sa mentina deschise, alaturi de alti inaintasi baptisti, portile institutiei de invatamant teologic baptist a cărui director a fost  timp de 18 ani (1970-1988). Cariera de dascal si-a exercitat-o din 1955 pana in 2010 cand a decis ca este vremea sa se dedice unei pasiuni mai vechi: scrisul. In toata aceasta perioada academica a predat la Seminarul Teologic Baptist din Bucuresti, Facultatea de Teologie Baptista a Universitatii din Bucuresti, Institutul Timotheus, Universitatea Biblica, Institutul Teologic Emanuel din Oradea, actualmente Universitatea Emanuel din Oradea, TCMI Haus Edelweiss din Austria.

Ioan Bunaciu a obtinut titlul de Doctor in teologie in anul 1974 la Institutul Teologic Reformat din Cluj si titlul Doctor Honoris Causa oferit de catre Collegiul Milligan din Tennessee SUA.

Ioan Bunaciu a slujit si ca pastor la biserici baptiste din tara precum Biserica Baptista Harul din Lugoj, Biserica Baptista Nr 1 Manastur Cluj, Biserica Baptista Providenta din Bucuresti. Experientele legate de viata de slujire sunt descrise ad extenso, in cartile publicate in ultimii ani, in special in Umbland pe ape printre stanci si Pelerin spre patria cereasca.

Actualmente, desi se afla la o varsta inaintata, Ioan Bunaciu continua sa isi aduca contributia la viata comunitatii baptiste prin articole publicate in revista Farul Crestin si Crestinul Azi.

Ioan Bunaciu a avut amabilitatea de a raspunde pentru cititori la doua intrebari

Privind retrospectiv la anii pe care vi i-a dat Dumnezeu pe acest pamant, ce puteti spune despre experientele acumulate si slujirea facuta? 

Ii multumesc lui Dumnezeu pentru faptul ca mi-a dat prilejul sa predic evanghelia in perioada de expansiune a regimului comunist si ca m-a inzestrat cu abilitati de a face lucruri frumoase pentru evanghelie. Faptul ca am pregatit circa 400 de seminaristi, ca am reusit sa public opt carti si ca am zidit o biserica in Ferentari in timpul comunismului este o confirmare a credintei mele ca Dumnezeu m-a ales din pantecele mamei mele sa predic evanghelia. Eu m-am tinut de aceasta chemare si Domnul m-a insotit in calatorie si mi-a scos in cale oamenii care m-au calauzit.

Aveti un mesaj pentru cititorii nostri?

Biserica a aparut ca un protest impotriva veacului in care s-a nascut. Noi trebuie sa revenim la idealul apostolic si „sa nu ne potrivim chipului veacului acestuia” cum ne spune Apostolul Pavel in Romani 12:2

Topics #ioan bunaciu #pelerin spre patria cereasca #profesor #seminar #umbland pe ape printre stanci