logo-bwa-90x81Prima sesiune a dialogului teologic dintre Alianta Mondiala Baptista si Consiliul Mondial Metodist va avea loc la Beeson Divinity School, Samford University din Birmingham, Alabama, Statele Unite ale Americii in perioada 30 ianuarie – 5 februarie.

Dialogul este planificat pentru perioada 2014-2018 si va explora tema Credinta activa in dragoste: Cantata si predicata, mărturisita si rememorata, traita si invatata. Se intentioneaza o mai mare intelegere si o apreciere a celor doua teologii; un schimb mutual de daruri pentru imbogatirea si reinnoirea bisericilor baptiste si metodiste; o crestere a participarii in misiuni comune si a marturiei in lume și o partasie si o cooperare mai profunda prin identificarea si depasirea barierelor.

Sesiunea din Birmingham include o perspectiva a istoriei baptistilor si a metodistilor si a mostenirii lor teologice. Ea va fi gazduita de Timothy George, Presedintele Comisiei de Doctrina si Unitate Crestina a Aliantei Mondiale Baptiste, decan si profesor la Beeson Divinity School.  

Alti reprezentanti ai Aliantei Mondiale Baptiste sunt Curtis Freeman, profesor de teologie si studii baptiste la Duke Divinity School din Statele Unite; Deji Isaac Ayegboyin, profesor si seful Departamentului de Studii Religioase la Universitatea Ibadan din Nigeria; Stephen Holmes, lector in teologie la University of St. Andrews din Scotia si Valerie Duval-Pujol, profesor de exegeza biblica la Institutul Catolic din Paris, Franta, director asistent la School for Bible and Orientalism, profesor invitat al institutiilor teologice Protestante din Franta.

Secretarul general al Aliantei Mondiale Baptiste, Neville Callam si Fausto Vasconcelos, director al Departamentului de Misiune, Evanghelism si Reflectie Teologica din cadrul Aliantei Mondiale Baptiste, vor fi, de asemenea, prezenti la Birmingham.  

Callam a spus ca „participarea la dialoguri bilaterale este o expresie a dedicarii Aliantei Mondiale Baptiste de a continua misiunea lui Dumnezeu pentru care s-a rugat Hristos, si anume unitatea Bisericii astfel incat lumea sa creada.” El a declarat ca „intrebandu-ne cum putem manifesta aceasta unicitate, ne indreptam spre cuvintele apostolului Pavel care afirma ca ceea ce conteaza cel mai mult este credinta care lucreaza in dragoste.”

Topics #alianta mondial baptista #beeson #duke divinity school #samford divinity school #timothy george