0

Conferința LOI

LOIÎntre 4-6 septembrie a avut loc în Albania la Durres o întâlnire organizata de Mișcarea Lausanne, mișcare începută cu câteva decade în urmă. Printre inițiatori s-au numărat Billy Graham și John Stott. La întâlnire au participat 47 de lideri din diferite tradiții creștine, din întreaga lume cu scopul de a discuta probleme legate de implicarea misionară și care sunt căile prin care aceasta poate fi mai eficientă, pastrând în același timp relații creștine bune. Evenimentul a fost pregătit timp de doi ani și a fost precedat de numeroase întâlniri ale organizatorilor. 

Temele puse în discuție au abordat aspecte praxiologice ale misiunii care au vizat prozelitismul, diferite particularități doctrinare precum relația dintre Scriptură și tradiție, teritoriu canonic dar și alte teme de interes general.

Au participat lideri religioși care sunt implicați în activități misionare și evanghelistice. Aceștia nu au reprezentat organizațiile lor, ci au venit împreună pentru a reflecta și a înțelege mai bine lucrarea de misiune mondială și modul în care Mișcarea Lausanne dorește să fie un catalizator pentru aceasta. Din România au participat: Prof. Dr. Otniel Ioan Bunaciu, Dr. Dănuț Mănăstireanu, Prof. Dr. Ioan Sauca și Prof. Dr. Stelian Tofană.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.