0

UPDATE: BICTE 2013

logo bwaTema conferinței a fost În acord cu Duhul: Perspective asupra pneumatologiei în familia mondială baptistă.

Prezentările au inclus prontre altele, teme precum „Contribuția baptistă la reflecția teologică  cu privire la doctrina despre Duhul Sfânt” susținută de William Brackney din Canada, „Duhul Sfânt și justiția socială” de Burchell Taylor din Jamaica, „Baptiștii și pneumatologia: Ispășire și vindecare” de Graham Hill din Australia, „Baptiștii și pneumatologia: Ispășire și prosperitate materială” de Deji Isaac Ayegboyin din Nigeria și „Duhul Sfânt și închinarea comună” de Doug Weaver din Statele Unite.

Prezentările făcute au generat răspunsuri din partea lui Solomon Ishola din Nigeria, Honorina Dela Paz-Laquian din Filipine, Otniel Bunaciu din România și Phyllis Rodgerson Plaeasants din Statele Unite. 

„Teologii baptiști și teologii biblici nu au produs un corpus literar extensiv cu privire la natura și lucrarea Duhului Sfânt”  a afirmat Secretarul general al Alianței Mondiale Baptiste, Neville Callam. „Un spectru larg de gânditori prezenți la conferința despre educația teologică va contribui la înțelegerea de către noi a relației Duhului Sfânt și a vieții de credință în Dumnezeul triunic.”

Callam a contribuit cu o prezentare specială intitulată „Alianța Mondială Baptistă în dialoguri bilaterale,” o referire evidentă la dialogurile teologice pe care Alianța Mondială Baptistă le-a avut cu alte denominațiuni creștine, incluzând aici memoniții, anglicanii și catolicii.

Formatori teologici din Africa, Asia, Caraibe, Europa, America latină și America de Nord sunt prezenți la conferință și conduc dicuțiile cu privire la „Problemele emergente din formarea teologică a studenților implicați în slujire.”

BICTE este o conferință planificată și susținută de Alianța Mondială Baptistă care se ține odată la cinci ani. Cea mai recentă ediție, cea de-a șaptea s-a ținut în Praga, Republica Cehă în 2008.

Conferința precede întâlnirea anuală a Alianței Mondiale Baptiste care are loc între 1-6 iulie. Ambele evenimente au loc anul acesta în Ocho Rios, Jamaica.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.