1

Rick Warren revine la amvon dupa sinuciderea fiului sau

RickWarren500x400Rick Warren, pastorul Bisericii Saddleback din Lake Forrest, California s-a reintors la amvon pe 27 iulie dupa sinuciderea fiului sau. Warren este autorul cunoscutei carti „Viata condusa de scopuri” si a decis sa ia o pauza de 16 saptamani dupa ce fiul sau, Matthew in varsta de 27 de ani s-a sinucis dupa o lunga lupta cu o boala mentala.

Moartea lui Matthew Warren a generat un val de simpatie inclusiv din partea lui Frank Page, Presedintele Comitetului Executiv al Conventiei Baptiste de Sud si fost Presedinte al aceleiasi entitati. Frank Page a suferit el insusi pierderea fiicei sale Melissa in varsta de 32 de ani care s-a sinucis in 2009.

„Inima mea a fost zdrobita cand am auzit vestea despre fiul lui Rick Warren” a spus Page intr-un mesaj pe Twitter in ziua imediat urmatoare mortii lui Matthew. „Rugati-va. Din nefericire eu inteleg prin ce trec ei acum” 

La serviciul de sambata seara, Rick s-a urcat la amvon, iar intreaga comunitate l-a primit cu aplauze in picioare. EL a adresat multumiri comunitatii Saddleback, stafului, familiei si pastorilor locali care l-au sprijinit.

„In mijlocul acelei dureri intense Kay si cu mine … si intreaga noastra familie a simtit harul lui Dumnezeu datorita rugaciunilor voastre,” a spus el.

Rick Warren a afirmat ca dupa ce a trecut prin aceasta experienta a ajuns sa descopere trei adevaruri care nu se schimba niciodata.

Primul este ca si chiar cand viata nu pare sa aiba sens, tot putem avea pace intrucat stim ca Dumnezeu este cu noi si ne iubeste. Atunci cand trecem prin suferinta si Dumnezeu sufera alaturi de noi si doreste sa ne ia durerea si sa o foloseasca in jurul nostru pentru altii care sufera in acelasi mod. El a adaugat ca nu intelege de ce boala mentala a fiului sau nu a fost vindecata sau de ce a murit. Dar esentialul nu este de a obtine o explicatie.  „prefer sa umblu cu Dumnezeu in ciuda intrebarilor la care nu am raspuns decat sa am raspunsuri la toate intrebarile si sa nu Il am pe El in viata,” a amintit Rick Warren.

Cel de-al doilea adevar este ca tot ceea ce este pe pamant este cazu, dar cu toate acestea ne putem bucura pentru ca stim ca Dumnezeu are un plan maret. Nimic nu functioneaza perfect in aceasta lume, iar pacatul ne tine legati. Dar cu toate acestea ne putem bizui pe Dumnezeu. „Planul sau este mai mare decat problemele prin care trecem si este un plan extraordinar”.

Cel de-al treilea adevar a fost explicat de Kay Warren care a mers in fata pentru a spune cum a putut alege sa se bucure chiar si atunci cand toate sperantele i-au fost zdrobite odata cu moartea lui Matthew. Cel de-al treilea adevar, a spus ea, este ca viata este o batalie, dar putem avea speranta pentru ca stim ca mai urmeaza ceva. In timpul bolii fiului ei, Kay a spus ca a sperat mult ca Dumnezeu il va vindeca si a crezut ca El poate face asta. Dupa moartea lui Matthew insa, toate aceste lucruri pareau in van si a trebuit sa realizeze ce trebuie sa faca pentru a privi realiatea care nu era asa cum ar fi sperat ea. Nu crede ca nu a avut suficienta credinta, insa a ramas in urma cu un mare mister si ca prefera sa mearga cu toate intrebarile la care nu are raspuns inaintea lui Isus pentru ca stie ca El nu a uitat-o nici pe ea, nici pe familia ei. „Speranta nu arata asa cum am crezut eu, dar ea este vie in noi” a spus ea.

Revista Crestinul Azi

One Comment

  1. Ar fi bine ca noi, crestini fiind, sa ne instruim cu privire la sinucidere si sa oferim ajutor la nevoie. Celor care se lupta cu sinuciderea si supravietuitorilor sinuciderii, le recomand un site care ofera speranta: http://suicid.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.