0

Marşul Învierii la Hunedoara, 2013

rsz_marsul_invierii_2013Şi-n acest an bisericile evanghelice din Hunedoara au organizat, în colaborare cu Primăria oraşului, Marşul Învierii. Luni, 6 mai, numeroase persoane (în jur de 1500) au ieşit în stradă, pentru a parcurge traseul obişnuit, dintre Stadionul Michael Klein şi Casa de Cultură.

Pancarde, steaguri, cântul fanfarei, rugăciunile rostite cu ocazia mai multor opriri făcute pe drum – toate acestea au concurat în a aduce aminte concetătenilor noştri că Isus este viu şi că El poate să aducă schimbare în viaţa, oraşul şi ţara noastră. Oameni obişnuiţi să audă mesaje strigate prin portavoce doar în timpul campaniei electorale, au avut ocazia să audă un altfel de mesaj, ancorat puternic în Adevăr!

 

Coloana s-a oprit pe platoul din faţa Casei de Cultură, unde s-a cântat tradiţionalul:  „Hristos a înviat din morţi” şi un alt imn cunoscut: „El ne-a iubit venind în lume”, iar pastorul  Ionel Tuţac, secretar general al Uniunii Baptiste din România, a avut un mesaj pentru ascultători, intitulat: „Avantajele întâlnirii cu biruitorul morții”. În predica rostită, fratele pastor a punctat câteva trasformări aduse in urma intalnirii personale cu Hristos: eşecul în succes, dezamăgirea în satisfactie, confuzia în claritate, frica în curaj, sărăcia în bogatie și moartea în viață. Un mesaj al speranţei, care ne-a indemnat sa facem din cunoasterea Celui înviat prioritatea vieții noastre.

 

 

Dana Sisoeva

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.