0

Seminarul Teologic Baptist International angajeaza Rector

EBFlogo2003Federatia Baptista Europeana a inceput procesul de numire a unui nou Rector al IBTS care il va succeda pe Dr. Keith Jones, cel care isi va incheia mandatul in vara acestui an. Interviurile vor avea loc in luna octombrie si se estimeaza ca noul rector isi va incepe activitatea la inceputul anului 2014 la noua locatie a IBTS din Amsterdam, Olanda. Bordul IBTS l-a numit pe Dr. Parush Parushev in calitate de Rector interimar pana la desemnarea persoanei care va ocua aceasta functie.

Secretarul General Tony Peck a spus ca IBTS este punctul central de interes in viata Federatiei Baptiste Europene si aceasta institutie echipeaza barbati si femei care doresc sa dobandeasca abilitati academice si sa ajunga la un nivel de la care sa poata conduce si sa ofere educatie teologica in propriile lor Uniuni. Aceasta numire a unui nou Rector vine intr-un context critic. De-a lungul timpului, IBTS a oferit o mostenire educationala bogata comunitatii multi-culturale baptiste care a fost foarte pretuita de cei care au beneficiat de ea dar si de cei care vor continua sa beneficieze de acum incolo in Amsterdam. 

Se cauta o persoana cu abilitatea, energia si viziunea de a aduce IBTS la un nou nivel de dezvoltare. Persoana desemnata ca avea o munca foarte solicitanta, dar plina de impliniri, va locui in Amsterdam sau in zona si va beneficia de o excelenta interactiune cu colegii de la Facultatea de teologie VU din cadrul Universitatii din Amsterdamsi cu cei de la Seminarul Baptist Olandez. Toti cei care sunt implicati in acesta lucrare asteapta cu mult entuziasm noile oportunitati care ii asteapta acolo. 

Prin urmare, Uniunile, Conventiile, Agentiile de Misiune si absolventii IBTS au primit invitatia de a participa in acezst amplu proces de selectie. Dintre cerintele obligatorii amintim: capacitatea de a conduce si coordona procesul de invatare si de cercetare, disponibilitatea de a lucra impreuna cu membrii personalului deja existent in domeniul de studiu al istoriei baptistilor si anabaptistilor precum si in misiologie si teologie aplicata.

Centrul de studii va fi in Amsterdam si va fi asociat Vrije Universiteit si va fi un punct de referinta in cercetarea baptista in intreaga Europa. Alte cerinte includ studii doctorale, specializare intr-una din ariile de interes ale IBTS si capacitatea de a comunica in scris si verbal in limba engleza.

Alte detalii suplimentare si formularele de inscriere si de descriere se pot gasit pe www.ibts.eu

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.