Sărbătoarea anuală a Corturilor, sponsorizată de ICBJ (International Christian Embassy Jerusalem), a atras la celebrarea din acest an din Ierusalim peste 5000 de creștini din aproximativ 90 de țări, printre care și 25 parlamentari din 17 națiuni. Prezența acestora a fost o expresie de sprijinire a Israelului.

„Suntem entuziasmați cu privire la găzduirea pelerinilor creștini veniți de pretutindeni din lume la sărbătoarea din această seară, inclusiv a unui număr de parlamentari cunoscuți pentru sprijinul lor puternic acordat Israelului”, a declarat Dr.Jurgen Buhler, Directorul Executiv al ICEJ. Acesta a mai declarat: „Prezența lor în Ierusalim și mesajul de solidaritate pe care ei îl aduc nu putea veni într-o perioadă mai bună, întrucât Israel întâmpină provocări serioase desecuritate….Așadar, aceasta este o Sărbătoare a bucuriei și a celebrării, dar și o declarație în fața lumii a faptului că Israel nu este singur.”

Ministrul Diplomației Publice și al Afacerilor din Diaspora, Yuli Edelstein, a notat „Evreii din Israel dețin un belșug al tehnologiei complexe, iar Dumnezeu prin harul Său a pus în mâinile noastre o sabie ascuțită și măreață. Totuși, departe fie de mine să cad în greșeala veche a mândriei, spunând că puterea și forța mâinilor mele au realizat acest lucru. Dumnezeu ne-a binecuvântat! Dar pericolul mortal încă ne privește în față. De data asta însă nu vom întâmpina aceste sisteme nebunești de unii singuri.”

ICEJ – Ambasada Creștină Internațională din Israel – a fost fondată în timpul primei celebrări publice creștine a Sărbătorii Corturilor în septembrie 1980, ca răspuns pentru ultimele treizeci de ambasade naționale care au părăsit Ierusalimul sub amenințarea unui boicot arab. Astăzi, Ambasada Creștină este considerată cea mai largă organizație sionistă creștină, ce are ramuri existente în peste 70 de națiuni și atinge mai mult de 130 națiuni din lumea întreagă.

Topics #evrei mesianici #festival #israel #sarbatoarea corturilor