După ce uraganul Isaac a lovit puternic coastele Statelor Unite în data de 4 septembrie, SBDR (Southern Baptist Disaster Relief), departamentul baptist de ajutorare în caz de dezastre, a început să întreprindă acțiuni de hrănire a victimelor în nouă locuri din statele Louisiana și Mississippi, pregătind 83,500 de porții de mâncare pentru a le livra sinistraților.

Mare parte a acestei acțiuni  se desfășoară în orașul New Orleans, din statul Louisiana, unde aproape 100.000 de oameni nu au energie electrică.  În alte zone, cum ar fi regiunile Plaquemines, St.John the Baptist și Jefferson, ploaia cauzată de uragan a dus la inundații puternice și la deteriorarea locuințelor.

Unitățile de hrănire a SBDR mai pregătesc mâncare și pentru alte orașe. Dacă va fi necesar bucătăriile celor șase Convenții Baptiste au capacitatea de a pregăti până la 225.000 de mese pe zi în Louisiana și Mississippi.

După gătirea și împachetarea hranei de către voluntarii SBDR, aceasta este livrată victimelor inundațiilor de către Crucea Roșie din America și de către Armata Salvării.

Topics #ajutorare #hrana #isaac #Southern Baptist Convention #uragan