Redăm mai jos mesajul unui credincios din Siria care ne transmite următoarele informații:

 

Situația de la fața locului este foarte critică. După o scurtă călătorie făcută în urmă cu câteva zile în zonele înconjurătoare din preajma casei, în special în parcuri, am fost surprins de numărul mare de familii care au evadat din zonele lor și au venit să stea în locurile care sunt majoritar creștine. Zeci, sute și mii de familii și-au părăsit casele și stau sub cerul liber, acoperișul lor este cerul, iar iarba acestor parcuri este patul lor.

Situația din zona noastră este sub un oarecare control, dar conflictul poate degenera oricând. Nimeni nu știe, dar El este în control. În ciuda rachetelor și a altor forme de bombardament, în ciuda tancurilor și a altor zgomote, Domnul ne ține în siguranță sub protecția prețiosului Său sânge.

Starea este în general mai rea decât înainte. Drumurile spre aeroport nu mai sunt deloc sigure. Obișnuiam să plătim 400 de lire siriene pentru un drum de la aeroport, iar acum ni se cer între 5000 și 10000 de lire siriene.

Pâinea este un vis. Benzina este ușor de procurat. Din acest motiv nu există nicio taxă. Toate locurile principale sunt blocate. Nu există mișcare în jurul lor mai mare de 2-300 de metri.

Multe familii au mari nevoi. Nu sunt sigur de modul în care puteți sprijini familiile creștine și pe cei nevoiași din Alepo și din alte locuri. Ridicați ochii spre tronul celui Preaînalt pentru călăuzire pentru frații și surorile voastre din străinătate.

Așa cum am spus, siguranța lipsește și sunt singurele lucruri pe care dorim să le aflăm. Sângele Domnului ne acoperă și suntem înconjurați de îngerii Lui.

Vă mulțumesc încăodată pentru rugăciunile voastre. Aduceți-ne în fața tronului Său pentru protecție, pace, siguranță și securitate. El este Domn. El este în control.

Psalmul 112:7-8; Psalmul 91″

 

Așa se încheie apelul unui credincios baptist care trăiește în Alepo, Siria, o zonă măcinată de un sângeros conflict.

Topics #baptist #conflict #crestin #razboi #siria