2

Franklin Graham la Budapesta: Reactii dupa Festivalul Sperantei

Peste 36 000 de persoane au participat la Festivalul Sperantei alaturi de evanghelistul american Franklin Graham in Budapesta, Ungaria. Conform organizatorilor circa 2 700 dintre acestia si-au marturisit credinta in Isus Hristos. Treisutedouasprezece biserici alaturi de bisericile independente din Budapesta si din imprejurimi au format o asociatie pentru a se ocupa de evenimentul in sine.

Franklin a amintit participantilor ca tatal sau, Billy Graham, a fost in trecut oaspetele unui eveniment evanghelistic la scara mare in anul 1989 tot in Budapesta. Desi situatia politica s-a schimbat complet de atunci, oamenii inca mai cauta raspuns si in ziua de azi cu privire la sensul vietii. Si nu doar Ungaria s-a schimbat de atunci, ci intreaga lume: „Avem mari probleme: economice și politice si nimeni nu pare sa detina raspunsul. Si asta pentru ca problema noastra este una spirituala.”

 Presedintele Uniunii Baptiste din Ungaria si Directorul Bordului Asociatiei, Janos Papp a participat si la evenimentul organizat de Billy Graham. Pentru el un vis devine acum realitate: o evanghelizare la scara larga a avut incaodata loc pentru generatia lui. El a fost incantat de modul in care Franklin a predicat evanghelia: „N-am experimentat niciodata inainte un mod similar in care cineva sa vorbeasca despre dragostea lui Dumnezeu astfel incat sa ajunga direct la inima ascultatorilor.” Dupa parerea sa, cele trei zile alaturi de Franklin Graham s-au scurs prea repede: „A fost extraordinar. Ne-am rugat de atata timp dar nu mi-am imaginat ca Dumnezeu va face asa ceva aici. Cu greu imi pot exprima multumirea si bucuria.” El a fost coplesit de numarul celor care s-au hotarat sa-L urmeze pe Hristos. Faptul ca printre cei care s-au hotarat au fost si multi tineri demonstreaza speranta ce ramane in urma evenimentului: „Ei au acum o noua directie, iar orasul o noua speranta”.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.