Baptiştii au fost preocupaţi de problema libertăţii religioase şi a credinţei încă de acum peste 400 de ani. Bisericile doresc să persevereze în a apăra cu putere standardele internaţionale pentru drepturile omului. Acest fapt a fost discutat cu prilejul unei conferinţe ce a avut loc lângă Stuttgart, Germania, la care au participat şaizeci de reprezentanţi ai bisericii veniţi din paisprezece ţări europene.

Printre participanţi s-a numărat şi secretarul general al Federaţiei Europene Baptiste, Tony Peck. Acesta a explicat faptul că, după părerea lui, există fără îndoială o tensiune în ceea ce privesc drepturile omului, atâta timp cât acestea pot izvorî dintr-un punct de vedere moral cu rădăcini biblice, dar şi din înţelegeri seculare ale drepturilor internaţionale ale omului. Peck a criticat deciziile Curţii Europene a Drepturilor Omului prin care interpretări seculare ale acestor drepturi pot avea consecinţe serioase pentru comunităţile de credincioşi. Din cauza convingerilor lor, bisericile pot fi vulnerabile la acţiunile legale, de exemplu, în ceea ce priveşte drepturile femeilor şi angajarea homosexualilor în comunităţile bisericeşti.

Participanţii la conferinţă intenţionează să aprofundeze acest dialog pentru a putea sprijini bisericile în căutarea drepturilor umane.

Topics #drepturile omului #federatia baptista europeana #libertatile religioase