Baptistii romani din Italia sustin un misionar in Oltenia

Sambata, 26 Noiembrie, s-a desfasurat, in Biserica Crestina Romana din Firenze (pastor Emanuel Ivan), cea de-a VI-lea conferinta a Bisericilor Crestine Baptiste Romane din Italia.

La conferinta cu tema:”Slujirea in echipa” au participat peste 40 de lideri ai bisericilor din Italia.Au fost reprezentate bisericile din:Verona,Asti,Villa Adriana,Forli, Ostia,Allesandria, Latina, Roma si Firenze.
Cu acest prilej, baptistii din Italia au luat cateva decizii importante pentru lucrarea spirituala:sustinerea reciproca in rugaciune, realizarea unui site al Asociatiei, plantarea de noi biserici in Bologna si Genova,organizarea anuala a unei tabere de tineret, organizarea viitoarei conferinte la Forli, in data de 8 Decembrie 2012 si sustinerea unui misionar in Oltenia.
La recomandarea fratelui Ionel Tutac, secretarul general al Uniunii Baptiste, s-a hotarat ca pentru anul 2012 Asociatia Bisericilor Crestine Baptiste Romane din Italia sa-l sustina financiar pe fratele Walter Calitoiu, misionar in localitatea Nicolae Balcescu, judetul Mehedinti.
Pentru urmatorul an conducerea Asociatiei este asigurata de urmatorul comitet: Mirel Iancu-presedinte, Emanuel Ivan-prim-vicepresedinte, Florin Baciu-vicepresedinte, Radu Gheorghe-secretar, Vasile Necula-trezorier, Gabi Hana, Ieremia Puschita si Sami Saviuc-membri.
La conferinta a fost prezent si fratele Timotei Marza, care a facut o prezentare a lucrarii cu rromii din Roma.
Invitat special al Conferintei a fost secretarul general al Uniunii, fratele Ionel Tutac. El a fost insotit de catre fratele Daniel Pincu, misionar in Comunitatea Bisericilor Crestine Baptiste Timisoara.
Cu prilejul vizitei in Italia cei 2 frati romani au mai vizitat si Bisericile Baptiste Romane din Roma, Milano si Allesandria.

One thought on “Baptistii romani din Italia sustin un misionar in Oltenia

  1. Simion S.

    In Italia, mai exista biserici baptiste romane – pe langa cele mentionate aici. Bisericile din Torino, Biserica Baptista Romana din Brescia – au fost invitate?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.