1

Biblia salveaza, la propriu, o viata

Biblia sau Sfânta Scriptură este cartea sfântă care salvează vieţi. Acest mesaj este omniprezent în bisericile creştine, indiferent de confesiunea religioasă. Ortodocşi, catolici, protestanţi sau neoprotestanţi, cu toţii recunoaştem autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu în viaţa noastră, pentru mântuirea sufletului. O tânără creştină în vârstă de 23 de ani, mamă a doi copii, a experimentat protecţia Sfintei Scripturi într-un mod mai puţin obişnuit.

Zilele acestea, inspectorii din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere al municipiului Salonta finalizează cercetarea prealabilă în cazul unui accident rutier petrecut la începutul acestei luni pe Drumul European E671, în vecinătatea Motelului Millenium şi a localităţii Mădăras din judeţul Bihor.

Accidentul de circulaţie a avut loc într-o zonă cu un ridicat grad de pericol rutier, la ieşirea din zona industrială a comunei Mădăras. Perimetrul respectiv din E671 nu este amenajat pentru traversare, fiind un sector cu linie continuă, reglementat pentru viteza de 70 kilometri pe oră. Cu toate acestea, este singurul punct prin care muncitorii din cele două fabrici româno-maghiare pot traversa E671 pentru a ajunge acasă, în localitatea Mădăras. Lucrătorii din schimbul doi, care ies din fabrică în jurul orei 22:00, îşi riscă viaţa traversând drumul european noaptea, printr-un loc neamenajat traficului forţei de muncă.

Acest risc şi l-a asumat şi tânăra Rita-Iulianna, o muncitoare din Mădăras care, în jurul orei 22:30 a încercat să traverseze şoseaua în drum spre casă. Femeia era însoţită de soţ şi de câţiva colegi de serviciu. În momentul traversării, când tânăra tocmai se urca pe bicicletă, un autoturism care venea dinspre Salonta spre Oradea, a lovit-o şi a trântit-o pe şosea. Autoturismul s-a oprit după câţiva zeci de metri în şanţul din zona benzinăriei Motelului Millenium, pe partea de drum opusă ieşirii din fabrică. Maşina a fost şifonată pe partea dreaptă, iar şoferul a scăpat nevătămat, dar cu o sperietură zdravănă. Tânăra lovită de autoturism a rămas întinsă pe şosea, în stare de şoc dar conştientă, iar un echipaj al serviciului SMURD Salonta i-a acordat primul ajutor şi a dus-o de urgenţă la Spitalul Judeţean Oradea. Soţul tinerei accidentate a rămas la faţa locului împreună cu martorii şi echipajul poliţiei rutiere din Salonta.

În jurul orei 2:00 dimineaţa, după investigaţii amănunţite, tânăra accidentată a fost transferată de la Urgenţă, pe secţia medicului primar neurochirurg conf. dr. Dumitru Mohan, care a luat în primire cazul. Spre bucuria tuturor, tânăra de 23 de ani a scăpat fără leziuni majore, fără fracturi de membre sau de bazin şi fără să fie nevoie de intervenţii chirurgicale la cap. Explicaţia acestui miracol a fost dată chiar de victimă şi de familia acesteia care, a doua zi după accident, au descoperit în geanta de serviciu a Ritei o carte salvatoare: Biblia. „Sunt botezată din vara acestui an şi fac parte din Comunitatea creştină baptistă din Salonta, din cadrul Bisericii baptiste „Credinţa” din Mădăras. Am avut la mine o Biblie – Vechiul şi Noul Testament, în format mare, pregătită pentru a o face cadou unei colege de serviciu, ne-a povestit Rita Iulianna. Aşa a vrut Dumnezeu ca în acea zi colega să nu vină la serviciu. În momentul în care m-a lovit maşina, Biblia era în geantă, strâns lipită de corpul meu. Impactul maşinii a lovit direct în Cartea Sfântă care a preluat şi a atenuat lovitura. Doar aşa îmi explic că am scăpat cu viaţă şi fără oase rupte din acea izbitură puternică. Dumnezeu m-a iubit şi a intervenit miraculos în salvarea vieţii mele. La propriu şi la figurat”. Biblia stă mărturie declaraţiei făcută pastorului Bisericii baptiste din Salonta, ing. Aurel Galchiş, de victima acestui accident rutier. Coperţile de carton păstrează amprenta impactului distribuit dintr-o copertă în alta. Biblia salvatoare face parte din transportul de 6.000 de biblii distribuite gratuit în judeţul Bihor prin intermediul Fundaţiei MWB România, cu sediul în Sibiu, acţiune misionară creştină coordonată de Eugen Macavei (country-manager) şi Vasile Iuga (project-manager).

Sorin PETRACHE

Revista Crestinul Azi

One Comment

  1. Dumnezeu mantuieste prin Sfanta Scriptura, dupa cum Duhul Sfant convinge lumea de pacat, neprihanire, si judecata (Ioan 16:8). Dar in ultima instanta, in intregime mantuirea i-i apartine Domnului (Psalm 3:8; Iona 2:9); Nu exista Mantuitor in afara de Domnul Isus Hristos (Fapte 4:12)-iar in cuvintele Muntuitorului: Daca ma numiti Domn, dece nu ascultati Cuvantul Meu (Luca).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.