În urma unor evenimente de misiune sau evanghelizare de multe ori raportarea rezultatelor este fie exagerată fie insuficientă ceea ce poate produce reacți controversate atât pentru organizatori cât și pentru beneficiari. De aceea, în multe cazuri se apelează la cifre pentru a demonstra impactul proiectului respectiv. Totuși, fiecare ne putem da seama ca în lucrarea spirituală cifrele au importanță minoră comparative cu lucrarea realizată de Duhul Sfânt în viața oamenilor, lucru ce pare aproape imposibil de raportat. Campania Națională de Citire a Bibliei se încadrează în aceași categorie și de aceea redactarea unui raport cât mai exact s-ar putea să fie greu de realizat. Cu toate acestea dorim să prezentăm unele date și mărturii care sperăm să contribuie la încurajarea multora pentru a organiza astfel de evenimente în localitățile unde trăiesc.

Cu ajutorul lui Dumnezeu în data de 7-8 Mai 2011 s-a desfășurat la București evenimetul ”Campania Națională de Citire a Bibliei.” Acest lucru a fost anticipat cu multă rugăciune și pregătire a bisericilor. Obiectivul gerenal a fost, după cum scria pastorul Cornel Boingeanu în numărul precedent al revistei ”Creștinul Azi” și principalul promotor al acestui proiect, să încurajăm locuitorii orașului București în vederea citirii Bibliei. Au fost implicate aproximativ 30 de biserici cu peste 1000 de voluntari, au fost distribuite aproximativ 5000 de Biblii de către 28 de echipe fixe (la pavilioane) și în jur de 300 de echipe mobile ce au vorbit oamenii în casele lor și pe stradă. Am văzut păstorii cu membrii din comitet și cu cei din biserică prezenți pe stradă la acest eveniment care a fost o încurajare și invioare pentru toți.

Iată unele dintre marturiile celor care au participat:

A fost o binecuvântare pentru noi să putem vesti Evanghelia în colțul nostru de București.

Domnul ne-a deschis câteva uși și am putut mărturisi despre dragostea Lui. Oamenii sunt interesați să audă despre Biblie, și ne-am bucurat să putem oferi Biblii celor doritori sa le citească. N.C.
A fost o experiență care a trezit, în opinia mea BISERICA lui HRISTOS din București și apoi pe oamenii de pe strada. Ș.S.

Reacția oamenilor care au primit biblii este de asemenea relevantă. Iată aici unele dintre acestea:

Biserica noatră a avut în grija doua locații, Piața Romană și Brâncoveanu, precum și 4 echipe mobile care au acoperit zonele pe care le-am luat în responsabilitate. Am vorbit în total cu aproximativ 125 de persoane care au completat chestionarul. Majoritatea au fost binevoitori, dar unii erau reticenți atunci când a venit vorba de a primi o invitație într-un grup de citire a Bibliei. Mulți au spus că citirea Bibliei este o chestiune privată, dar că le-ar plăcea să discute cu cineva după ce o citesc. Diana, o femeie de aproximatv 50 de ani din Colentina a primit o Biblie din partea unei echipe mobile și și-a exprimat disponibilitatea de a fi vizitată acasă într-un timp scurt. R.O.

O doamnă de vreo 40 de ani aștepta autobuzul în stație. Am întrebat-o dacă a citit Biblia și de aici am început o conversașie interesantă despre Biblie și superstițiile legate de citirea Bibliei. Doamna aceasta a fost foarte interesată în a afla amănunte despre Biblie, modul în care o poți citi (nu ca pe un roman de aventură pe care îl pui în raft după ce l-ai terminat) și a promis că va începe să citească Biblia fără a mai ține cont de superstiții. Mi-a lăsat o adresă de contact așa că mă rog pentru ea și doresc s-o contactez. S.T.

Sunt multe astfel de mărturii care au fost generate de acest eveniment dar ceea ce este si mai important este că în urma acestei acțiuni aproape toate bisericile au continuat să țină legătura cu cei contactați pe stradă iar în multe cazuri au fost începute grupuri de citire a bibliei în casele celor contactați, la care au fost invitați și vecinii acestora.

Chiar dacă acest eveniment a avut loc cu mai bine de o lună în urmă sunt mai mulți păstori care îmi spun că lucrarea continuă în bisericile lor și că sunt grupuri de citire a Bibliei care deja s-au format. Mulțumim astfel lui Dumnezeu pentru lucrarea pe care El o face în București și ne rugăm ca El să continue, conștienți de faptul că doar El o poate face.

Dacă doriți să organizați și în orașul sau localitatea dumneavoastră un astfel de eveniment, vă rugăm să ne contactați.

 

Slujim împreună,

Alexandru Vlasin

Coordonator Departament de Misiune,

Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România

www.uniuneabaptista.ro, misiunebaptista@gmail.com

 

Topics #Bucuresti #campania nationala de citire a Bibliei #mai