3

Baptiştii din Israel sărbătoresc 100 de ani

În perioada 12-14 mai 2011, credincioşii baptişti din Israel vor celebra 100 de ani de mărturie baptistă în Ţara Sfântă. Acest eveniment va fi o oportunitate de a mulţumi şi celebra credincioşia lui Dumnezeu, Cel care a folosit baptişti şi alţi credincioşi pentru a conduce lucrări evanghelice în Iordan şi Liban.

Lucrarea baptistă din Israel a fost începută în anul 1911 de către Shukri Mosa, un indigen din Safad, iar în anul 1920 lucrarea a fost preluată de către Bordul de Misiune a Convenţiei Baptiste de Sud. Din anul 1920 până în anul 1940 bisericile din Nazaret, Ierusalim şi Haifa au fost foarte frecventate însă războiul din 1948 a împrăştiat mulţi credincioşi.

În prezent, în Israel există 20 de biserici baptiste, biserici ce doresc a fi sare şi lumină în ţara în care Isus şi-a înfăptuit lucrarea.

Printre invitaţii de seamă ce vor fi prezenţi la eveniment se numără diferiţi misionari care au slujit în Israel mulţi ani, cum ar fi Ray Register, Dale Throne şi Norman Lytle. De asemenea, la eveniment sunt invitaţi şi vorbitori internaţionali ca John Upton, Preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste, Gordon Fort, Vicepreşedintele Global Strategy Office al Bordului de Misiune a Convenţiei Baptiste de Sud, David Coffey, Ambasador Global al BMS World Mission, şi Suheil Madanat, istoric şi pastor al Bisericii Baptiste Amman.

Această sărbătoare specială se va ţine la hotelul Golden Crown din Nazaret, hotel situat pe muntele Precipice, şi se va încheia cu un serviciu de botez la râul Iordan.

 

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.