0

Credinciosii evanghelici din Japonia afectati de cutremur si tsunami

Vineri, 11 martie 2011, cand viata in Japonia isi urma cursul normal al fiecarei zi, valuri uriase tsunami inalte de mai bine de 7 metri si un cutremur de 8.9 grade pe scara Richter au lovit cu putere orasul Sendai si o mare parte din zona Tohoku producand un dezastru inimaginabil pentru toata coasta nordica dinspre Oceanul Pacific. Cutremurul a fost urmat de alte aproximativ 200 de replici, cutremure mai mici care au zguduit Japonia vreme de ore intregi. Acestora li s-au adaugat incendii si explozii la Centrala nucleara de la Fukushima.

Localitati intregi au fost sterse de valurile tsunami care au produs victime de aproximativ 10 000 de vieti omenesti dupa ultimele rapoarte publicate. Populatia afectata care a ramasa fara locuinta a fost adapostita in centre unde li se administreaza portionat apa si mancare zilnic. Milioane de locuinte au ramas fara electricitate,apa, si posibilitate de incalzire ceea ce face greu de indurat frigul de afara. Insa cel mai ingrijorator lucru care produce tot mai multa agitatie in randul populatiei este situatia centralei nucleare de la Fukushima care pare sa scape de sub control. Explozia partiala a centralei a generat pana acum scurgeri de radiatii care au obligat populatia din zona a mai mult de 20 de km distanta sa fie evacuate.

 

Cand am aflat vestea aceasta din tara mea, Japonia, intai m-am simtit socat si ingrozit de realitate. Neamurile din partea tatalui meu sunt locuitori in orasul Sendai si am aflat ca au murit cativa din neamurile mele din cauza valurilor tsunami iar aspectul orasului s-a schimbat total fata de ceea ce era inainte. Am primit sute de telefoane in cursul saptamanii trecute, multi frati din Romania s-au interesat si mi-au transmis condoleante si cuvinte de incurajare. M-am rugat inaintea lui Dumnezeu si am simtit calauzirea lui Dumnezeu in adancul inimii mele. Unii spun ca acest eveniment este pedeapsa de la Dumnezeu, dar pentru mine si fratii credinciosi din Japonia inseamna chemare pentru trezire. Cu ocazia acestui eveniment dezastruos pastorul Tsugumichi Okawa (Pastor al celei mari biserici din Japonia, Yamato Calvary Chapel) a declarat ca anul acesta Dumnezeu scutura Japonia si pe credinciosii din Japonia. Folosind textul din 1 Imparati 19:12 (“Şi după cutremurul de pământ, a venit un foc: Domnul nu era în focul acela. Şi după foc, a venit un susur blând şi subţire.”) pastorul Okawa zicea ca acum este timpul in care Dumnezeu sa vorbeasca cu voce blanda si linistita pentru multi necredinciosi din Japonia precum si sa provoace multi credinciosi sa fie activi pentru lucrarea lui Dumnezeu. A fost un eveniment destul de groaznic dar dupa ce va trece furtuna si focul Domnul va lucra planul Lui de salvare a poporului japonez. Ma rog in continuare pentru situatia aceasta.

Am comunicat cu bisericile evanghelice din Japonia si la ora actuala au confirmat aproximativ 150 de biserici ca au fost afectate fie de cutremur, fie de tsunami, incluzand 5 biserici care au fost duse de valurile tsunami fara a lasa nici o urma. In plus 50 de biserici situate in apropiere (raza de 20 km) de Centrala nucleara de la Fukushima au primit ordin de evacuare si nu stim cand se pot intoarce la activitatile normale, inclusiv serviciul divin de Duminca aceasta. Avem nevoie de rugaciune pentru fratii care sufera in urma acestei situatii.

Domnul mi-a pus pe inima urmatorul lucru: vreme de aproape 20 de ani am strans ajutor pentru Romania pentru diferite cazuri, inclusiv constructii de biserici iar fratii din Japonia au fost alaturi de multe ori cu rugaciune si strangeri de fonduri, acum este randul sa provoc fratii din Romania sa intindem o mana de ajutor pentru Japonia. As vrea sa fim alaturi de ei prin proiectul acesta si vreau sa fiu promovator a unei campanii de ajutor pentru Japonia. Fondurile care se strang din bisericile din Romania sa fie destinate constructiei si nevoilor bisericilor neoprotestante din zona afectata.

In curand eu vreau sa fac o scurta vizita in Japonia si sa cercetez care este cea mai mare nevoie din zona, rugati-va pentru planurile si sanatatea mea, precum si pentru colaboratorii mei.

Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va rasplateasca tot ce faceti pentru tara mea care se gaseste in mare nevoie de vindecare din partea lui Dumnezeu.

Katsutaro Kawai (Fratele Catu – Misionar japonez in Cluj)

Numele de telefone pt. contact. 0744393194

Pentru donatii-

BANCA TRANSILVANIA

CONT IBAN: RO77 BTRL 0130 1202 W528 1300 (LEI)

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.