0

Incendiu la Biserica Baptistă din Ostrovul Corbului

pict0418Lacasul cultic din Ostrovul Corbului, judetul Mehedinti, a fost mistuit de foc si flacari, duminica 9 ianuarie 2011, orele 15.00, cu o ora inainte de inceperea slujbei de inchinare si cinstire a lui Dumnezeu de catre credinciosii apartinand Bisericii Crestine Baptiste Betania, parte componenta a Cultului Crestin Baptist din Romania in cadrul Comunitatii Oltenia.
Capela metalica ridicata in 1996 prin harul lui Dumnezeu, primita si folosita ca o mare binecuvantare de catre putinii credinciosi de acolo-astazi sunt in numar de 40, a ajuns  dupa 20 de minute de la izbucnirea incendiului la cutia exterioara cu contoarul electric, asa cum poate fi vazuta in fotografiile alaturate, o ruina, o structura metalica deformata fara posibilitati de recuperare a ceva, o deplorabila imagine, un scrum.
Credinta a patruns in localitate dupa anul 1989, intr-un context de mari lupte, impotriviri si prigoane, iar acest eveniment de ramanere fara casa de rugaciune, este o alta incercare grea pentru credinciosii de acolo.
Va rog sa primiti cu multa amabilitate acest mesaj si sa va alaturati unui sprijin in rugaciune si daca aveti disponibilitate si unui sprijin material [materiale de constructii : caramida, var, ciment, lemn, scandura, tabla, pardoseli, izolatii,usi,  ferestre, etc, materiale si echipamente de cult: scaune sau banci, amvon, orga , statie amplificare, dulapuri si mobilier,carti si materiale evanghelistice si de zidire, etc] sau financiar.
Contul deschis la BCR Dr.Turnu Severin, Mehedinti
RO75 RNCB 0179 1198 8351 0001
are ca titular:
BISERICA CRESTINA BAPTISTA BETANIA
OSTROVU CORBULUI
JUD. MEHEDINTI
CUI 15198772
Aveti mai jos scrisoarea de informare a pastorului local, Alin Garlea ce poate fi contactat la telefoanele 0352 -803433, 0723 -628469.
Am trimis acest mesaj pentru a sti, a populariza, a ajuta prin rugaciune si prin orice cale va pune Dumnezeu la dispozitie stiind cuvintele Mantuitorului: ‘Este mai ferice sa dai decat sa primesti.”
Domnul sa va binecuvinteze in Harul Sau Bogat !
In slujba lui Hristos,
pastor Ioan Maior
Mesajul pastorului local, Alin Garlea
Dragi frati in Hristos,
Biserica Baptista Betania din Ostrovul Corbului trece printr-o grea incercare. In data de 12 ianuarie la ora 15 s-a declansat un incendiu cauzat de un scurt circuit de la tabloul electric external care apartine de societatea Electrica. Au fost martori care au vazut scantei la acest tablou dupa care incendiul s-a declansat intre peretii bisericii care erau de tabla cu vata minerala interior. Astfel incendiul a cuprins intreaga cladire si in decurs de 20 min a mistuit intreaga cladire cu tot ce era in interior – scaune tapitate, statie amplificare,doua boxe,patru microfoane, stative de microfon,  orga, biblioteca cu carti si materiale, aparate aer conditionat, calorifer electric, pardosea din lemn. Suprafata bisericii este de 19m lungime si 7,5 latime.
Intre timp a venit echipa de pompieri care nu a mai putut salva nimic doar sa stinga incendiul. S-a facut constatarea pagubelor si cauza incendiului ce s-a produs de la un scurt circuit electric.
Spre surprinderea noastra am primit incurajari si de la cetatenii satului care au fost martori la eveniment.
Biserica are 40 membri si este biserica de unde s-au pornit alte puncte de misiune la Gogosu, Burila Mica, Simian, Breznita si de un an de zile si in Turnu Severin, formandu-se astfel un cerc pastoral pe care il slujesc acum si impreuna cu alti trei colegi -pastor Ionel Popescu, misionari Eugen Popescu si Floricica Ion.
Este foarte greu acum pt. ca incercam sa amenajam un spatiu mic pentru a continua sa ne inchinam Domnului. Prin relatarea acestui eveniment va cer sprijinul d-voastra in rugaciune. A
Cu mult respect in Hristos
Pastor Alin Girlea.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.