Mai mult de 300 de persoane au murit şi alte peste 4000 au fost tratate de holeră în urma erupţiei acestei boli în Haiti. Majoritatea din aceste cazuri s-au găsit în partea nord-vestică a statului Saint-Marc ce se află la aproximativ 100 km nord de capitala Port-au-Prince. Focarul epidemiei este considerat fluviul Artibonite, cel mai lung râu din Haiti.

Holera este o boală cauzată de o bacterie ce provoacă o diaree puternică, stări de vomă şi dureri abdominale. Dacă bolnavul nu primeşte îngrijiri de urgenţă, constând în administrarea de antibiotice şi rehidratare, acesta poate muri. Holera este transmisă în primul rând prin apă şi hrană contaminată. Baptist World Aid (BWAid), departamentul de ajutorare şi dezvoltare a Alianţei Mondiale Baptiste (BWA) a trimis Misiunii Baptiste din Haiti (BHM) fonduri de urgenţă de peste 12,000 $ pentru a oferi sprijin în combaterea epidemiei de holeră. Aceste fonduri vor fi folosite de către bisericile baptiste „pentru a transporta pacienţi, a plăti ajutorul şi suplimentele medicale, şi pentru a aduce apă curată celor în nevoie”, a declarat Edrice Romelus din partea BHM.

Romelus a mai declarat că treizeci şi una de biserici baptiste din cadrul BHM se află în centrul zonelor afectate, iar banii vor fi folosiţi de către bisericile locale pentru a asigura sprijin imediat celor bolnavi sau cu risc de îmbolnăvire. Un alt membru din cadrul BWA, Convenţia Baptistă din Haiti, este implicată în informarea şi educarea publicului cu privire la prevenirea bolii pentru a nu se răspândi mai departe.

Cristina Bucur

Topics #alianta mondiala baptista #Haiti #Holera