Începând cu luna iulie, Pakistanul a fost lovit de inundaţii masive. Acestea au acoperit o suprafață de aproximativ 160 Km², distrugând sau afectând aproape un milion de locuinţe. Numărul morţilor s-a estimat a fi în jur de 2000 de persoane, iar cei afectaţi în jur de 20 de milione.

În acest context Baptist World Aid (BWAid), departamentul de ajutorare al Alianţei Mondiale Baptiste, a donat o sumă iniţială de 10.000$ pentru ajutorarea victimilor inundaţiilor din Pakistan. „Alianţa Mondială Baptistă este adânc mişcată de nivelul de suferinţă al oamenilor din Pakistan”, a declarat Paul Montacute, directorul BWAid. „Cerem tuturor baptiştilor să amintească în rugăciunile lor de ţara şi oamenii din Pakistan şi să-şi exprime ajutorul în mod practic.”

În acest demers de ajutorare a pakistanezilor s-au implicat şi alţi baptişti cum ar fi Canadian Baptist Ministries, Uniunea Baptistă din Marea Britanie, care a donat 10,000 £ pentru ajutorarea celor aproximativ 500 de familii din regiunea Sindh din nord-vestul Pakistanului.

Cristina Bucur


Topics #alianta mondiala baptista #inundatii #pakistan