0

Președintele Alianței Mondiale Baptiste, David Coffey și-a încheiat mandatul

David Coffey, Președintele Alianței Mondiale Baptiste începând din 2005 și-a încheiat mandatul începând cu 1 august 2010 odată cu încheierea celui de-al XX-lea Congres care s-a ținut între 28 Iulie – 1 August în Honolulu, Hawaii. Coffey a fost ales la Congresul de la Birmingham, Anglia, în 2005 când Alianța Mondială Baptistă celebra 100 de ani de la înființare. Primul Congres al Alianței a avut loc, în Londra în anul 1905.

În timpul mandatului său Coffey a vizitat multe țări și a reprezentat Alianța Mondială Baptistă în numeroase întâlniri cu liderii politici, inclusiv Președinți, Prim miniștri și alți lideri guvernamentali din Israel, Liban, Cuba. A condus, de asemenea, delegații ale Alianței Mondiale Baptiste în Vietnam, China, Iordania și a predicat Evanghelia în numeroase biserici.

David Coffey a vizitat în calitate de Președinte al Alianței Mondiale Baptiste România cu ocazia Conferinței naționale a Uniunii Baptiste de la Lugoj din Martie 2009. Cu acest prilej s-a adresat credincioșilor baptiști prezenți la COnferința națională și a acordat, de asemenea, un interviu pentru cititorii revistei Creștinul azi.

În anul 2008, Coffey a fost numit Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic de către Regina Elisabeta a II-a pentru slujirea sa în domeniul inter-religios. El a fost numit și în Consiliul de Conducere al Tony Blair Faith Fundation tot în anul 2008.

David Coffey adresându-se baptiștilor români

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.