Liderii creştini din Peninsula Coreană cer sprijin în rugăciune pentru tensiunile tot mai crescânde dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord.

În data de 26 martie, 46 de marinari de pe vasul de război Cheonan au fost omorâţi după ce un submarin din Corea de Nord a lansat un atac asupra acestuia, scufundându-l. Acesta a fost unul dintre cele mai grave dezastre militare din Coreea de Sud de la războiul coreean. Analişti politici străini sunt de părere că atacul ar fi fost ordonat de către preşedintele Coreii de Nord, Kim Jong-Il, pentru a abate criticile de la situaţia tot mai instabilă a economiei acestei ţări şi a face loc  fiului său pentru preluarea puterii.

Directorul unei organizaţii umanitare din Coreea de Nord punctează faptul că declinul economic al nordului vine în urma unui declin spiritual, iar prosperitatea sudului a fost precedată de o trezire spirituală, „Deoarece coreenii din sud au trăit într-o nesiguranţă continuă, ei au învăţat să depindă de Dumnezeu. Drept rezultat Coreea de Sud este binecuvântată din abundenţă cu biserici şi lideri. În zilele noastre, ea este a doua ţară din lume ce trimite misionari.”

Dan Armistead, pastorul Bisericii Baptiste Internaţionale din Seul, a declarat că ascensiunea rapidă a numărului de creştini din China şi puternica prezenţă evanghelică din Coreea de Sud sunt indicii asupra faptului că Dumnezeu pregăteşte credincioşii din Asia pentru evanghelizare şi plantare de biserici. Un prim pas ar fi ca ei să se centreze pe evanghelizarea Coreii de Nord, a spus Armistead.

Sursa: Baptist Press, Tess Rivers

Cristina Bucur

Topics #conflict #Coreea de Nord #Coreea de Sud #crestini