2

Călugărul de pe Internet a murit

Michael Spencer, autorul popularului şi controversatului blog creştin „Internet Monk”, a decedat în ziua de 5 aprilie după o luptă de 4 luni cu cancerul.

Timp de 20 de ani Michael a slujit în multe locuri, a lucrat în campus, a lucrat ca învăţător biblic şi profesor de limbă egleză şi a avut mai multe slujbe în cadrul Institutului Baptist Oneida (OBI). Când a fost diagnosticat cu cancer Spencer slujea la Biserica prezbiteriană din Kentucky ca predicator înlocuitor.

Spencer şi-a deschis blogul în anul 2000, iar numele blogului l-a ales datorită interesului pe care l-a avut cu privire la Thomas Merton, un călugăr trapist din Kentucky şi unul dintre cei mai influenţi scriitori catolici din secolul 20.

Astăzi blogul său are 700.000 de vizitatori anual şi este plasat printre primele douăzeci dintre cele mai populare bloguri din sfera blogurilor creştine.

„Michael a fost un predicator foarte talentat şi un învăţător biblic înzestrat „ a declarat Preşedintele OBI, W.F. Underwood. „El a fost un depozit de înţelepciune dar a avut calitatea unică de a preda la un nivel pe care elevii de liceu să-l poată înţelege şi la care să se poată raporta. I se va simţi lipsa.”

Cristina Bucur

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.