0

Suedia: Guvernul face presiuni asupra instituţiilor de învăţământ teologic.

educatiePotrivit publicaţiei Christianity Today, în luna iunie Agenţia Naţională a Educaţiei Universitare a raportat că şcolile susţinute de stat trebuie să dea mai multă importanţă studiilor religioase generale în defavoarea educaţiei teologice. Agenţia guvernamentală a primit sarcina de a inspecta şi a promova educaţia universitară în statul scandinav. Această agenţie evaluează universităţile şi colegiile, coordonează estimări calitative şi ia iniţiative cu privire la îmbunătăţirea metodelor de predare.

Karin Wiborn, secretarul general al Uniunii Baptiste din Suedia, a declarat că seminarul său, Stockholm School of Theology (SST), va fi afectat în mod nefavorabil de schimbare dacă va fi aplicată noua politică. Owe Kennerberg, rectorul SST, a informat Alianţa Baptistă (BWA) cu privire la faptul că guvernul nu a aprobat cererea depusă de SST pentru programul de master, „în ciuda faptului că şcoala are calităţi ce depăşesc cu mult câteva dintre departamentele similare de la universităţile mai mari,” a mai spus acesta.

O consecinţă a directivelor Agenţiei Naţionale este accea că şcolile teologice ar putea pierde acreditarea programelor lor educaţionale, sau le vor fi respinse cererile de acreditare. Aceia care urmează instrucţiunile guvernului se tem că pastorii şi preoţii nu vor putea fi bine pregătiţi pentru lucrarea creştină.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.