zidul BerlinuluiPe 8 şi 9 noiembrie 2009, baptiştii din Germania au comemorat căderea zidului Berlinului prin servicii de închinare.

Uwe Damman, cel care a găzduit serviciul de închinare în Biserica din Berlin-Weissensee, a vorbit despre căderea zidului ca fiind „un miracol” ce a adus cu el libertatea. „Dumnezeu a făcut lucruri mari şi azi putem să ne bucurăm”, a spus Damman.

În ziua următoare, în Biserica Gethsemane din Berlin s-a vorbit despre semnificaţia schimbării cauzată de dărâmarea zidului. În anul 1989, Biserica Gethsemane din Berlin, ce servea drept sanctuar şi loc de refugiu, a fost încercuită de trupe politice şi militare pentru a-i împiedica pe germani să intre în clădire.

Pe data de 9 noiembrie 2009, Biserica Gethsemane a fost din nou încercuită de trupe de poliţie, de data aceasta, însă, pentru a-i proteja pe cei care se închinau înăuntru, inclusiv pe liderii guvernamentali şi pe demnitari. Regina Claas, secretarul general al Uniunii Bisericilor Evanghelice din Germania, a reamintit congregaţiei că „voi sunteţi lumina lumii; lăsaţi-o să strălucească în aşa fel încât oamenii să poată vedea faptele voastre bune şi să dea onoare Tatălui vostru din ceruri.”