BWA-logoActivitățile agriculturale sărace, dezastrele naturale, administrarea politică și comercială proastă, războaiele și conflictele civile, schimbările climatice sunt doar câțiva din factorii care duc la instalarea foametei într-o țară.

În decursul acestei luni Alianța Mondială Baptistă (BWA) face apel la baptiști să participe cu donații pentru a reduce foametea din lume. Departamentul de ajutorare al BWA (BWAid), ce se ocupă cu strângerea de fonduri pentru cazurile de foamete, își propune să îndeplinească primul dintre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului (MDGs) ce constă în eradicarea sărăciei și a foametei excesive. Aceste obiective au fost adoptate de 192 de țări la Summitul Milenar sponsorizat de Națiunile Unite din septembrie, 2000. Atunci, fiecare stat dezvoltat și industrializat s-a obligat până în anul 2015 să crească impozitul oferit țărilor de peste ocean la 0.7% din Produsul Intern Brut.

Pe durata acestei luni baptiștii de pretutindeni sunt îndemnați să se informeze despre problema foametei în lume, să se roage pentru cei care se confruntă cu foametea și pentru cei care îi ajută, și să se implice prin donarea de fonduri pentru ca astfel BWA să poată să răspundă numeroaselor cereri pe care le primește.