0

„Isus este viu și prezența Lui în inimile noastre contează mai mult decât că ne putem sau nu aduna cu toții”, spune pastorul Valeriu Ghilețchi de la Chișinău

Din 27 martie și în Republica Moldova a fost decretată de ministrul de Interne, interdicția constituirii în spațiul public a unor grupuri mai mari de trei persoane. Nerespectarea de toată lumea a restricțiilor impuse de Chișinău pentru a preveni răspândirea în țară a noului coronavirus, a condus la acordarea de sancțiuni, anunță Radio Europa Liberă Moldova.

Potrivit datelor prezentate de primul ministru, Ion Chicu, din totalul de 1441 de biserici, jumătate și-au sistat activitatea, o parte au făcut slujbe doar cu preoții sau cu mai puțin de trei persoane prezente în biserică, iar peste o sută au chemat oamenii la slujbe. „Dacă a fost posibil ca aproape 900 de biserici sau chiar mai mult să respecte cerința, nu înțeleg de ce nu toți au respectat-o”, se întreabă retoric premierul Ion Chicu, citat de Europa Liberă.

Din cele 300 de cazuri oficiale de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 înregistrate până la data de 31 martie, două îi vizează pe slujitorii bisericii, cel mai recent caz fiind înregistrat în ultima săptămână din luna martie, după ce fusese semnalat un caz în care un preot din Ștefan Vodă, fusese diagnosticat pozitiv după ce condusese un pelerinaj cu 30 de persoane la Mănăstirea Poceaev, din Ucraina. 20 de pelerini din acel grup au fost diagnosticați și ei cu coronavirus, la întoarcere, potrivit rapoartelor sanitare.

„Mulți credincioși ar vrea să vină în Casele de rugăciuni, în lăcașele de cult ca să se închine împreună, dar decizia Uniunii [Bisericilor Evanghelice Baptiste, n.n.] la ora actuală e să recomandăm Bisericilor să rămânem de asemenea pe regimul online, să sărbătorim Învierea Domnului Isus Hristos în casele noastre. Anularea sărbătorii în Casa de rugăciune nu înseamnă anularea Învierii lui Isus Hristos, Isus oricum este viu și prezența Lui în inimile noastre contează mai mult decât faptul că noi putem sau nu putem să ne adunăm laolaltă”, a declarat pentru Radio Europa Liberă Moldova pastorul și fostul deputat Valeriu Ghilețchi, arătând că, la început, o parte dintre credincioșii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste au primit cu nedumerire anunțul că serviciile divine vor fi oficiate online, însă oamenii în cele din urmă s-au conformat cu smerenie.

Pastorul Valeriu Ghilețchi este de părere că și creștinii evanghelici baptiști au înțeles că, anul acesta, vor sărbători Paștele altfel decât până acum, mai spune articolul publicat de Europa Liberă.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.