0

Otniel Ion Bunaciu a fost invitat la inaugurarea monumentului anticomunist „Aripi”

aripiMonumentul ‘Aripi’, realizat de sculptorul Mihai Buculei si dedicat luptatorilor din rezistenta anticomunista 1945 – 1989 din Romania si Basarabia, a fost inaugurat luni, in Piata Presei Libere din Bucuresti, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a fostului sef al statului Emil Constantinescu. La eveniment au participat luptătorii anticomuniști, reprezentanți ai sociațiilor foștilor deținuți politici și numeroș reprezentanți ai vieții cultural-religioase din România.

Printre invitați s-a numărat și Otniel Ioan Bunaciu care a onorat invitația fostului Președinte al României din perioada 1996-2000, Emil Constantinescu și  rostit o rugăciune publică cu ocazia dezvelirii monumentului și a întâlnirii publice organizată cu acest prilej.

Monumentul este amplasat în Piața Presei Libere din București, are o înălțime  de peste 20 de metri, cântărește peste 100 de tone și este realizat din oțel inoxidabil. Monumentul ocupă locul fostei statui a lui Lenin care a fost dată jos de pe soclu încă de la începutul anului 1990. Actualul proiect a fost inițiat din anul 1997.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.