2

Mesajul membrilor Comitetului Executiv al UBR cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului

Scumpi fraţi şi surori în Domnul Isus Cristos,

Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos trebuie să fie o ocazie de mare bucurie. Fiecare mântuit trebuie să ştie că prin moartea şi învierea Domnului Isus ne-a fost deschis drumul spre o veşnicie glorioasă. Să ne bucurăm de rezultatul Jertfei de pe Golgota şi de mesajul Celui viu. Să ne bucurăm de Domnul nostru şi cu El. În acelaşi timp, Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos trebuie să fie şi un moment în care ne intensificăm mărturia. Fiecare om, indiferent cât de păcătos sau de religios ar fi, trebuie să ştie că prin moartea şi prin învierea Domnului Isus, ne-a fost deschisă uşa spre Casa Tatălui. Să ne exprimăm iubirea faţă de Domnul şi faţă de semeni, mărturisind oamenilor adevărul salvării prin credinţa în Domnul Isus Cristos. Dacă am ajuns aceste zile, să ne bucurăm de Domnul Isus Cristos, să Îl mărturisim şi să Îl imităm zilnic. Să folosim şi aceste zile de sărbătoare pentru a ne asigura veşnicia în glorie şi pentru a-i ajuta pe mulţi să facă la fel. Isus Cristos este viu şi se vede. Dacă suntem morţi în păcat să venim la viaţă împreună cu Domnul Isus. Dacă am înviat împreună cu El să lăsăm să se vadă lucrul acesta în trăirea noastră zilnică. Să sărbătorim Paştele în aşa fel, ca să putem sărbători veşnic cu Cristos cel viu.
Viorel Iuga – Președintele Uniunii Baptiste din România

 


 

Învierea Domnului Isus este, în cuvintele apostolului Pavel din Romani 1:4, garanția faptului că lucrarea de ispășire a fost primită și imputată nouă de către Dumnezeu Tatăl, Creatorul în fața căruia creatura a păcătuit. Învierea Domnului Isus este, de asemenea, anticiparea învierii fiecăruia dintre noi și a intrării în Împărăția pe care Mântuitorul a pregătit-o pentru aleșii Săi.  Sărbători binecuvântate alături de Cel Înviat!
Ioan Ardelean – Secretar general al Uniunii Baptiste din România

 


 

Învierea Domnului este evenimentul care vine din trecut, vorbește în prezent și străbate viitorul. Încununare a sacrificiului divin, Învierea Domnului este pentru noi, credincioșii baptiști, un fapt istoric aducător de încredere și speranță. Știm astfel în Cine am crezut. Avem speranță atunci când corabia vieții noastre e lovită de suferință și necaz în drumul ei spre eternitate. Mântuitorul Înviat se duce în cer ca să devină Constructorul care ne pregătește locul veșnic. Să proclamăm cu bucurie: Hristos a Înviat!
Ilie Milutin – Secretar general adjunct

 


 

Fie ca Sărbătoarea Învierii Domnului Isus Cristos să vă umple inimile și casele de bucurie, pace și har din belșug! Aceeași putere a învierii, care a transformat niște ucenici fricoși, speriați și ascunși în spatele ușilor închise, în adevărați ostași ai lui Cristos, este la dispoziția noastră astăzi. Cristos a înviat!
Samy Tuțac – Vicepreședinte cu pastorala

 


 

Hristos a înviat!

Mesajul învierii ne amintește că puterea lui Dumnezeu este să dea viață și să creeze oportunități noi pentru copiii săi. Apostolul Pavel vede în această putere o sursă de speranță și putere pentru a trăi viața creștină. În contextul existenței noastre, această speranță și putere vin ca să ne ajute să trăim o viață de mărturie pentru Dumnezeu în lume. Nevoile lumii și provocările acesteia nu sunt dincolo de puterea lui Dumnezeu de a transforma lumea potrivit scopului Său și potrivit cu valorile Împărăției Sale. De aceea răspunsul: Adevărat că a înviat vine ca o confirmare personală a dorinței de a participa în realizarea acestui scop.
Otniel Ioan Bunaciu – Vicepreședinte cu misiunea

 


 

Uniți cu Hristos

Analizând implicațiile morții și învierii Domnului Isus pentru cei credincioși, apostolul Pavel scrie:  „Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropați împreună cu El, pentruca, după cum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, tot așa și noi să trăim o viață nouă. În adevăr, dacă ne-am făcut una cu El, printr-o moarte asemănătoare cu a Lui, vom fi una cu El și printr-o înviere asemănătoare cu a Lui „ (Rom. 6:4-5). Credința în moartea și învierea Domnului aduce în viața omului două mari seturi de binecuvântări: binecuvântări obiective transferate de Dumnezeu Tatăl în contul nostru în baza identificării noastre cu Hristos în moartea și în învierea Lui; binecuvântări experiențiale realizate de Duhul Sfânt în viața noastră în baza unirii noastre cu Hristos prin credință. Cu ocazia acestor sărbători ale morții și învierii Domnului, vă doresc din toată inima să aveți parte din belșug atât de binecuvântările obiective cât și de cele experiențiale în Hristos Domnul. Hristos A Înviat!
Paul Negruț, Vicepreședinte cu educația biblică

 


 

Cu ocazia sărbătoririi învierii Domnului nostru Isus Hristos, Convenția Bisericilor Creștine Baptiste Maghiare din România dorește multă binecuvântare, reînnoire și îmbărbătare în credință tuturor credincioșilor baptiști români din România și celor din diaspora. Dumnezeu să vă binecuvinteze! Isus a zis: „Eu sunt învierea și viața!” (Ioan 11:25).
Pál Borzási, Secretarul general al Convenției Baptiste Maghiare, Vicepreședinte al Uniunii Baptiste Române din partea Convenției Baptiste Maghiare

Revista Crestinul Azi

2 Comments

 1. UBR este de fapt… UBCBR.

  Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din Romania.

  Nu exista Uniunea Baptista ca organizatie / institutii, ci ca ASOCIATIE de biserici / institutii.

  Chestiunea este de importanta vitala pentru mentinerea spiritului baptistilor, a caror Marturisirea de credinta (in Romania) precizeaza: Nu recunoastem grade ierarhice.

  Cind se foloseste denumirea scurtata de Uniunea Baptista, perceptia baptistilor dar mai ales a concetatenilor lor este INSTITUTIONALA, ceea ce presupune o organizare ierarhica.

  Pe cind miscarea baptistilor presupune o retea de organisme eclesiala.

  Nu e de mirare ca in 2008 BBC anunta, referindu-se la Petru Dugulescu: Capul Bisericii Baptiste din Romania a decedat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.