1

Crăciunul care imi produce bucurie

1. Viorel IugaM-am bucurat şi îmi place să mă bucur la „Crăciun”. Numai că nu „Crăciunul” îmi produce bucurie, ci bucuria mea vine de la Domnul Isus. El, care a venit în lume de dragul nostru, Domnul Isus care a suferit şi a murit pe cruce pentru noi, Fiul care a biruit moartea şi este viu în vecii vecilor, Singurul Domn îmi face bucurie şi de Crăciun. El mi-a adus şi îmi paoate aduce bucurie prin cei dragi din familie, prin fraţii de credinţă, prin Cuvânt, prin evenimente etc.

Mă rog din inimă ca la „Crăciunul” acesta şi bucuria ta să fie legată în primul rând de Domnul Isus Cristos. Să ne bucurăm de El, să Îi fim mulţumitori şi să Îl urmăm cu credincioşie în fiecare zi. Prin mila divină, cei păcătoşi să se bucure de un Mântuitor şi cei sfinţi să de bucure de un Împărat care îi conduce zilnic în Voia Tatălui Ceresc. Deci, Crăciunul care îmi produce bucurie este cel în care se pune accentul pe Domnul Isus Cristos. Vreau să îmi reamintesc ce a fost atunci, dar nu numai atunci. Vreau să îmi reamintesc ce a făcut El de atunci, ce face acum şi faptul că El este gata să revină în slavă.

Crăciunul care îmi produce bucurie este cel în care este onorat Domnul Isus. Îmi doresc şi lucrez ca El să fie cântat, adorat, proclamat, susţinut, predicat. El să primească închiarea, El să primească dăruirea, rededicarea, dărnicia, mulţumirea, cererile noastre, pocăinţa noastră etc. M-am bucurat şi mă bucur de Crăciunul care mă ajută să Îl cunosc mai mult pe Domnul Isus. Îmi place să cunosc oameni, evenimente, fapte, curiozităţi etc., dar cel mai mult îmi place să Îl cunosc mai bine pe Domnul Isus Cristos.

Sigur, mă bucur şi de Crăciunul care mă ajută să fiu mai bun cu cei din familie, cu fraţii de credinţă şi cu semenii. Sunt bucuros de sărbătoarea în care pot să fiu folositor şi să produc bucurie altora. Fără a părea prea modest, mă bucur de Crăciunul care mă ajută să ies din el mai bogat. Sună irealist? Ştiu că de obicei, din punct de vedere financiar, cei mai mulţi ieşim din sărbătoare cu conturile mai sărace, dar din punct de vedere spiritual toţi ar trebui să fim mai bogaţi. Să nu uităm că Domnul Isus Cristos a venit în lume ca prin sărăcia Lui să fim îmbogăţiţi.

Bucură-te că prin îndurare divină ai prins şi acest Crăciun. Foloseşte şi sărbătoarea aceasta pentru a te închina lui Cristos, a călca pe urmele sfinţilor şi a te pregăti mai bine pentru întâlnirea cu Regele. Întâlnirea cu copilaşul Isus a fost şi este mai uşoară. Întâlnirile cu Omul Isus, cu Învăţătorul şi cu Medicul au fost mai uşoare. Urmează întâlnirea cu Împăratul şi cu Judecătorul. Suntem pregătiţi pentru ea? Să folosim întâlnirile din aceste zile, ca să ne pregătim pentru întâlnirea viitoare şi finală!

Viorel IUGA
Președinte Uniunea Baptistă din România

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.