1

Congresul Cultului Creștin Baptist din România: 28 mai

image

Intre 28-29 mai 2015 Biserica Baptistă Emanuel din Oradea găzduiește cel de-al XXXVI-lea Congres al Cultului Creștin Baptist din România. Biserica este în aceste zile gazdă pentru cei 901 de delegati ai bisericilor baptiste din țară. Reamintim faptul ca fiecare biserica Baptista are oportunitatea de a trimite un delegat la fiecare 100 de membri, bisericile cu un număr mai mic de 100 de membri au dreptul la un delegat. Numarul total al delegaților conform numărului de membri raportați de biserici ar trebui sa fie de 1408 de delegați.

După numărarea delegaților și validarea numărului de membri Președintele Congresului, pastorul Onisim Mladin a declarat deschis Congresul.

Invitatul special din acest an, Tony Peck, Secretarul general al Federatiei Europene Baptiste a adresat un cuvânt de salut participanților amintind în același timp contribuția actualului Președinte al Uniunii Baptiste și al Federației Europene Baptiste, Otniel Bunaciu și a menționat faptul ca Uniunea Baptista din Romania este una dintre cele mai mari din Federație. Tony Peck a afirmat că Dumnezeu trimite omul potrivit la timpul potrivit în locul potrivit.

Au remarcat contribuția comunității baptiste la viața social politica a României domnul Victor Opaschi Secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Culte. Din partea comunității internaționale a salutat participanții la Congres Papp Janos, Președintele Uniunii Baptiste din Ungaria,  Avram Dega din partea Uniunii Baptiste din Serbia, Igor Bandura Vicepreședintele Uniunii Baptiste din Ucraina printr-un mesaj trimis cu această ocazie și Cornel Prejban din partea comunității baptiste române din Austria.

Au salutat participanții și Ioan Moldovan, Președintele Pentru Regiunea Oradea a Comunitatii Penticostale. A fost prezent și Virgil Achihai, Președintele Alianței Evanghelice din România.

În această prima zi a Congresului au fost prezentate rapoartele de activitate ale Președintelui în exercițiu al Uniunii Baptiste Otniel Bunaciu, Ionel Tuțac Secretarul general, Viorel Candrianu Vicepreședinte cu misiunea, Ilie Tinco Vicepreședinte cu misiunea, Paul Negruț Vicepreședinte cu educația și unul dintre pastorii bisericii gazdă și Ilie Milutin Secretar general adjunct.

Prima zi a Congresului s-a încheiat cu un serviciu divin la care a slujit prin mesaj Onisim Mladin, Tony Peck și Otniel Bunaciu. Un moment emoționant a fost când de la amvon bisericii a fost citita o lista cu numele slujitorilor care au trecut la Domnul in ultimii patru ani. Atmosfera de inchinare a fost completată cu mesaj pentru timpul de rugaciune rostit de Petrica Vidu păstor al bisericii locale.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.