2

8 Februarie: Ziua Aliantei Mondiale Baptiste

logo-bwa-90x81Luna aceasta, creștinii baptiști din întreaga lume vor sărbători Ziua Alianței Mondială Baptistă. În urma ședinței Consiliului General al Alianței care a avut loc în Izmir, s-a luat hotărârea ca această zi să fie celebrată în a doua duminică din luna februarie, respectiv 8 Februarie. În această zi, credincioșii baptiști se unesc pentru a sărbători apartenența lor comună la Domnul Isus Cristos precum și moștenirea lor comună și anume, aceea de creștini baptiști.

Asemenea credincioșilor din alte comunități creștine, credincioșii baptiști recunosc aspectele care au avut un impact asupra viziunii lor creștine și prețuiesc ceea ce le-a dezvăluit Dumnezeu în timpul anilor de pelerinaj iar alegerea unei zile în care să sărbătoarească acest lucru, este o modalitate prin care doresc să-și manifeste lauda și închinarea, mulțumirea, mărturisirea, ascultarea și dedicarea față de Dumnezeu.

În această zi, noi, credincioșii baptiști ne amintim că fiecare comunitate baptistă este parte a unei familii lărgite de biserici baptiste, răspândite în întreaga lume și în care Dumnezeu lucrează în mod activ, pregătind și formând o comunitate pentru misiune și slujire pentru gloria Sa.

În luna iulie a acestui an, la Durban, Africa de Sud, credincioșii baptiști din întreaga lume se vor reuni, de data aceasta la Congresul Alianței Mondială Baptistă care va fi de asemenea un prilej de părtășie și bucurie. Credincioși din toate națiunile, triburile și limbile se vor uni în laudă și închinare la adresa Domnului. Așteptăm cu nerăbdare acest eveniment!

Fie ca aceste zile de sărbătoare care vor urma să fie zile de aducere aminte a faptului că Îi aparținem Domnului Isus Cristos, că El este Ușa de intrare în comunitatea celor răscumpărați și că grija pentru cei din jur trebuie să fie egală cu grija de sine.

Fie ca slujirea noastră să fie spre gloria Domnului!

Pastor Neville Callam,

Secretar general al Alianței Baptiste Mondiale

 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.