2

Mesajul Președintelui Uniunii Baptiste din România cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului Isus Hristos

„Pentru ce căutați între cei morți pe Cel ce este viu? Nu este aici, ci a înviat.”

Evanghelia după Luca 24:5,6

 

Sărbătoarea Învierii Mântuitorului Isus Hristos aduce din nou speranța în viețile și sufletele celor care îl urmează în credință pe Domnul cel Înviat. Într-o perioadă marcată de continuarea efectelor pe care criza mondială le-a avut asupra țării noastre suntem chemați să nu uităm că Dumnezeu este cel care ne dă speranță și care ne cheamă să transformăm lumea, trăind potrivit învățăturilor Scripturii.

 

În calitate de credincioși pentru care Sfânta Scriptură este unicul ghid pentru viață, dorim ca valorile pe care le găsim în aceasta să fie trăite și promovate în societatea din care facem parte și la care contribuim. De aceea suntem chemați în această perioadă să ne rugăm lui Dumnezeu și să ne implicăm în viața țării noastre, în care să fim o prezență dătătoare de sens și speranță.

 

Ne rugăm ca poporul român să se apropie mai mult de Dumnezeu prin credință care să fie demostrată într-o viață trăită ca ucenici ai Mântuirolului Isus Hristos.

 

Ne rugăm pentru un climat de libertate de credință în toate țările din lume. În mod deosebit ne gândim la credincioșii creștini din țări unde libertatea de credință este îngrădită sau interzisă. Ne rugăm ca Dumnezeu să cerceteze inimile conducătorilor acelor popoare pentru a vedea că libertatea de credință nu reprezintă o amenințare, ci o îmbogățire a societății. Apelăm la politicienii din țara noastră și din Uniunea Europeană, din care facem parte, să se implice în eforturi care să ducă la câștigarea libertății de conștiință și credință în acele țări.

 

Ne rugăm pentru cei afectați de sărăcie. Chemăm credincioșii și instituțiile statului să se implice în ameliorarea situației acestora și în promovarea de măsuri și politici în beneficiul celor în nevoie. Recunoaștem cu regret efectele negative ale sărăciei asupra familiei, a copiilor, a celor în vârstă, a celor care au nevoi speciale, dar și a asupra societății din țara noastră în general, încercată prin emigrația masivă generată de această situație în ultimii ani.

 

Ne rugăm pentru întărirea familiilor din țara noastră. Într-o perioadă de degradare a valorilor care stau la baza familiei suntem chemați să ne implicăm în promovarea de învățătură, în consiliere și în inițierea de legi care să încurajeze familia, să protejeze copiii și dreptul la viață al celor nenăscuți.

 

Ne rugăm pentru toți cei care sunt afectați de traficul de persoane. Luptăm pentru împiedicarea oricăror activități care au consecințe dramatice asupra celor care cad victime. Chemăm credincioșii să se implice în informarea celor care sunt în pericol și în ajutorarea victimelor care au căzut pradă acestor activități.

 

Ne rugăm pentru alegerile care vor avea loc în acest an în țara noastră. Îi îndemnăm pe cei care candidează  să nu uite că valorile creștine, așa cum sunt acestea expuse în Sfânta Scriptură, pot deveni o temelie pentru o societate armonioasa, lipsită de corupție și prosperă.

 

Fie ca bucuria Învierii să umple inimile și casele tuturor celor care cheamă ca Domn pe Isus Hristos cel viu.

 

“Dacă deci ați înviat împreună cu Hristos, să umblați după lucrurile de sus, unde Hristos șade la dreapta lui Dumnezeu.”

Epistola către Coloseni 3:1

 

Hristos a înviat!

 

Otniel Ioan Bunaciu

Președinte

Uniunea Baptistă din România

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.