2

Baptistii belgieni solicita misionari romani

Marti, 4 octombrie, pastorul Ionel Tutac, secretar general al Uniunii Baptiste, s-a intalnit la Bruxelles cu Samuel Verhaeghe, presedintele Uniunii Baptiste din Belgia.

Intalnirea a avut loc la initiativa pastorului Nicolae Radomir, cel care pastoreste acum Biserica Crestina Baptista Romana „Betel” din capitala Europei. La intalnire a participat si Comitetul Executiv al baptistilor belgieni. Uniunea Baptista din Belgia este una din cele mai mici uniuni din Federatia Europeana Baptista, avand doar 26 de biserici si aproximativ 800 de credinciosi.

Cu acest prilej, baptistii belgieni si-au exprimat  speranta ca in viitorul apropiat cativa romani, trimisi de Uniunea Baptista, vor veni sa misioneze in aceasta tara puternic secularizata. De asemenea s-a discutat posibilitatea organizarii unui concert de colinde in luna Decembrie in Grand Place la care sa participe atat grupuri  muzicale romanesti, cat si belgiene. La ora actuala exista doar 2 biserici baptiste romane in Bruxelles, intr-un oras in care se estimeaza ca locuiesc aproximativ 30.000 de romani.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.