0

Rugaciune pentru Liban

Beirut. Baptiștii din Liban au făcut un apel către creștinii din întreaga lume pentru rugăciune. Demonstrațiile au izbucnit în mai multe orașe după ce miliardarul Najib Mikati a fost numit succesor al Primului Ministru Saad Hariri. Mikati a fost candidatul mișcării pro-iraniene Hezbolah. Anterior el a câștigat majoritatea în Parlament: 68 de deputați au votat pentru el și 60 pentru Hariri. Administrația lui Hariri s-a destrămat după ce opoziția și-a retras membrii din cabinet. Criza a apărut în urma investigațiilor unui tribunal al Națiunilor Unite făcute cu ocazia asasinării fostului Prim Ministru Rafik Hariri în 2005. În acel accident tatăl lui Saad Hariri a fost ucis alături de alte 21 de persoane. Rapoartele oficiale indică faptul că pentru respectivul atat mai mulți politicieni Hezbolah au fost puși sub acuzare.

Nabil Costa, directorul societății Baptiste Libaneze afirmă într-un apel la rugăciune următoarele: „Rugați-vă pentru generația tânără. Cum putem să îi convingem că ei au un viitor în Liban atâta timp cât țara este prinsă într-un cerc vicios al violenței care ne duce înapoi în vremuri din care am încercat din răsputeri să ieșim?”  Îngrijorați de faptul că tensiunile actuale au un impact negativ asupra viitorului lor, creștinii cu studii superioare părăsesc masiv Libanul. Conform datelor circa 150 000 pe an. În apelul său, Costa mulțumește armatei libaneze pentru menținerea păcii  și a ordinii în țară. În ciuda neliniștilor sale, Costa rămâne convins că Dumnezeu deține controlul.

Promisiunile și Cuvântul Său trebuie lute în serios. El citează din Filipeni 4:6 „Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.” El continuă „Țara noastră are nevoie de lideri responsabili care să reflecte voia lui Dumnezeu.” Nu este pentru Dumnezeu să facă acest lucru: „Ne rugăm și așteptăm intervenția Lui”.

Numărul creștinilor din Liban a scăzut dramatic în ultimii ani. În 1975 creștinii reprezentau aproximativ 60% din populația țării. Astăzi se estimează că mai sunt circa 30%. Majoritatea celor patru milioane de locuitori sunt musulmani. Uniunea Baptistă din Liban numără 27 de biserici cu circa 2000 de membri.
r.o.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.