0

Smerit – Inaltat

Crucea lui Isus stă pe dealul Golgota. Ce studiu paradoxal!

Este o imagine cumplită a lipsei de putere. Omul care atârnă pe cruce a hrănit mulțimile, a vindecat bolnavii, a înviat morții. Acum, el este pe cruce, murind în rușine, condamnat de autorități cu pedeapsa maximă pentru crime împotriva statului. Ce poveste tristă. Ce priveliște lamentabilă.

Cu toate acestea, imaginea omului atârnând pe dealul Golgota este, de asemenea, un studiu al biruinței. Moartea înspăimântătoare a omului de la Calvar este urmată de o extraodinară transformare a justiției. Suferința omului nevinovat nu este rezultatul vreunui pacat pe care la savârșit, ci al păcatelor noastre – al tău și al meu! Pe cruce, Tatăl s-a înălțat pe Sine pentru ca, biruitor, să atragă toate ființele umane spre divinitate.

O, măreața putere a imposibilului. Fiul lui Dumnezeu, trădat, bătut și dărâmat, stă cu mâinile întinse pentru a îmbrățișa fiecare persoană care este înrobită de păcat. Păcatul întregii lumi este în mâna Lui. El vine să ne ofere un cuvânt de iertare și să ne arate cum să experimentăm biruința in mijlocul imposibilului.

Nu ar trebui să surprindă pe nimeni că groaznica moarte prin crucificare a Celui Uns a fost urmată de miracolul învierii. Ceea ce odată a părut un semn incontestabil al eșecului este, într-adevăr, un indicator clar spre biruința credinței ascultătoare. Prin imposibil puterea divină strălucește mai puternic. Deseori, biruința divină apare îmbracată în zdrențele imposibilului. Dacă așteptăm să o înțelegem, în curând îi vom vedea frumusețea, vrednicia, maiestatea și măreția.

Haideți să ne petrecem timpul în slujba lui Hristos, volorificând sacrificiul de sine, ridicându-ne zilnic crucea și urmându-l pe Hristos. Fie ca bucuria să ne însoțeasca în timpurile grele și, la sfârșit, să putem intra în pacea negrăită.

 

Neville Callam

General Secretary

Baptist World Alliance 

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.