2

Fanfara „Crescendo Harmony” din Buteni Arad pe scena Festivalului George Enescu

img_0759-web

Fanfara Crescendo Harmony a avut onoarea de a concerta în fața audienței prezente la cea de-a XX-a ediție Festivalului George Enescu ce se desfășoară între 1-25 septembrie în București dar și în alte locații culturale din țară. În fața unui public interesat și entuziasmat de prestația cântăreților, fanfara a prezentat luni, 12 septembrie începând cu orele 17.30 câteva din melodiile care fac parte din repertoriul lor.

Dintre melodiile cântate amintim:

Festival in the Hall of the Mountain King (Aranjament: I. Torskangerpoll); J. Williams – Theme from Schindler’s List (Aranjament: J. de Haan); G. Obo – Tema the Mission (Aranjament: M. Graftas); Hannah Montana in Concerts (Aranjament: M. Brown); J. M. Forde – Kongolela, I. Robinson – Festival Arangement – Morning Star, (Aranjament:  D. E. Nja); E. Ball – Marş Star Lake; J. Hanssen – Valdresmarsj, Kaiser Franz Joseph (Aranjament: I. Croitoru).

Prof. îndrumători: Elena Dumitrescu, Constantin Păuna. Dirijor: Oddvar Noestdal (Norvegia).

Este demn de remarcat faptul că membrii fanfarei sunt credincioși activi ai bisericii baptiste din Buteni, o biserică cu o istorie îndelungată. Componenții fanfarei au fost primiți cu entuziasm și în bisericile baptiste din București. Ei au susținut concerte duminică, 11 septembrie în Biserica Baptistă Providența, Ferentari în cadrul programului de închinare de dimineața, iar în după amiaza aceleiași zile au fost invitați să susțină un concert în cadrul programului de la Biserica Baptistă Golgota.

Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu” a fost organizat la inițiativa dirijorului George Georgescu, în onoarea prietenului său apropiat, cunoscutul compozitor, violonist, pianist și dirijor, George Enescu.

        „Creația enesciană reprezintă „firul roșu” care străbate cu consecvență toate cele 20 de ediții ale Festivalului. Prezente uneori într-un număr relativ restrâns, alteori dimpotrivă (ediția din 2001 de exemplu), lucrările lui George Enescu sunt cele care caracterizează și definesc cel mai bine spiritul acestei manifestări internaționale. Prin intermediul lor, Festivalul își justifică existența, fiind la rându-i justificat de valoarea artistică a acestor creații.” Ioana Marghita

Ruben Ologeanu

Click pe imagini pentru a vizualiza galeria

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.