0

Voluntara baptistă din Haiti a fost eliberată

Portu-Au-Prince, Haiti – Pe 17 mai voluntara de confesiune baptistă, Laura Silsby, a fost eliberată de către autorităţile haitiene după o condamnare judecătorească.

Potrivit Associated Press, Silsby a fost condamnată pe 17 mai pentru că, spre sfârşitul lunii ianuarie, aceasta a pregătit transportarea unui grup de 33 de copii pentru a-i scoate din Haiti ca urmare a cutremurului de pe 12 ianuarie ce a devastat statul caribian. Silsby conducea un grup de 10 voluntari baptişti care au fost reţinuţi de autorităţi pentru că nu au reuşit, după cum se spune, să facă rost de actele necesare pentru transportarea copiilor la un orfelinat din Republica Dominicană.

Silsby, care a săvârşit 15 săptămâni întregi de închisoare, a fost eliberată, a raportat AP, şi este liberă să părăsească ţara. Alte opt persoane din grup au fost eliberate la mijlocul lui februarie iar a noua a fost eliberată la începutul lui martie.

„Suntem emoţionaţi. Mulţumim Domnului. Ne smerim şi, în acelaşi timp, suntem foarte mulţumitori că a ieşit de acolo. Suntem mulţumitori bisericii din Haiti pentru că a avut grijă de ea,” a declarat presei Paul Thompson, pastorul Bisericii Baptiste Eastside din Idaho.

Thompson a fost printre cei eliberaţi în februarie, şi, cu toate că nu a vorbit în mod direct cu Silsby de atunci, a primit veşti permanente de la creştinii haitieni care au putut să o ajute în perioada detenţiei. Acuzaţiile pentru răpirea copiilor au fost îndreptate împotriva tuturor celor 10 însă Silsby a rămas în închisoare ispășind o acuzaţie insuficient de clar definită: „deplasare neregulamentară.” Thompson a cerut ca oamenii să continue să se roage pentru Salsby când a auzit de eliberarea ei.

„Rugaţi-vă pentru acomodarea ei acasă. Cu siguranţă are de făcut multe ajustări, stând în închisoare atât de mult timp. Rugaţi-vă pentru familia ei, pentru copiii ei,”

a spus acesta.

De asemenea, lui Thompson i s-a reamintit de ceilalţi din afara grupului Idaho care întâmpină provocări asemănătoare.

„Cred că baptiştii din sud ar trebui să folosească acest moment pentru a-şi aminti de numărul necunoscut de credincioşi de pretutindeni din lume care se află chiar acum în închisoare din cauza Evangheliei, şi trebuie să stâm permanent în rugăciune pentru ei,”

a spus el.

Silsby este membră a Central Valley Baptist Church în Meridian, Idaho. Dintre ceilalţi voluntari patru sunt membri ai Central Valley iar alţi patru sunt membri ai altor biserici baptiste din Convenția de Sud.

Cristina Bucur

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.