0

Bucurie la Biserica Baptistă „Maranata” din Câmpina cu ocazia ordinării unui nou păstor

Duminica, 6 iunie 2021, credincioșii Bisericii Baptiste „Maranata” din Câmpina și invitații lor au trăit bucuria unui serviciu special de închinare. Este vorba de ceremonia de ordinare ca pastor a fratelui Emanuel Vasile, unul din cei șase copii ai pastorului Ion Vasile care slujește această biserică din 1989 și care a condus serviciul de ordinare.

Baptiștii din Câmpina au o istorie îndelungată, pionier al lucrării baptiste fiind Augustin Pop din Târgu Lăpuș (Maramureș) care, după convertire, se reîntoarce în 1947 la Câmpina (lucrase între 1942 și 1945 la Astra Română). Împreună cu Dumitru Secheșanu (venit de la Arad la liceul din oraș) și cu Maria Mailat din București (din Biserica Baptistă din cartierul Ferentari), formează aici prima comunitate de credincioși, alături de primii opt localnici botezați în același an, 1947, acestora adăugându-li-se încă patru, botezați în anul următor. Biserica va fi slujită din 1954 de pastorul Titus Rădulescu, proaspăt absolvent al Seminarului Teologic Baptist din București, apoi de pastorii Dumitru Păiș (1960–1979), Elisei Pecheanu (1979-1984), Ioan Câmpeanu (1984–1989). Clădirea actuală a bisericii a fost inaugurată în anul 2000, după demolarea, în 1996, a vechiului imobil.

Ceremonia de ordinare a fost oficiată de președintele comunității teritoriale baptiste București, pastorul Sorin Bădrăgan, de la Biserica Creștină Baptistă „Privegherea” din București. Din comisia de ordinare au făcut parte și pastorii Otniel-Ioan Bunaciu, Cornel Peleașe, Daniel Gherman, Andi Nistoroiu și Ion Vasile.

Tânărul păstor Emanuel Vasile este al patrulea copil al familiei Vasile, are 34 de ani, este căsătorit și tată a doi băieți și a absolvit studii superioare economico-financiare, în prezent profesând în domeniul comercial. „Îmi doresc, prin trăirea și sluirea mea, să răspund solicitării din Ioan 12:21: «Domnule, am vrea să vedem pe Isus». EL să fie prezent și înălțat în toate, iar oamenii să fie atrași la EL!”, ne-a mărturisit proaspăt ordinatul păstor.

Sărbătoarea ordinării se adaugă altor două momente de sărbătoare pe care biserica le-a trăit anul acesta: două botezuri în lunile ianuarie și mai. Anul viitor, cu voia lui Dumnezeu, biserica va sărbători 75 de ani de existență.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.