Programul național de studiu biblic al bisericilor baptiste din România, având tema generală stabilită pentru anii 2020-2023: Slava lui Dumnezeu, se continuă și în anul 2021, cu două noi secțiuni pentru primele două 6 luni ale anului.

Astfel, în lunile ianuarie – iunie 2021, studiul biblic se va axa pe temele: Slava lui Dumnezeu oglindită în legăminte (11 lecții în perioada ianuarie–martie) și Slava lui Dumnezeu oglindită în caracterul emoțional (15 lecții pentru lunile martie–iunie 2021). Calendarul și pliantele de studiu conțin planificarea anuală și lunară a lecțiilor acestui studiu pentru perioada întreg anul 2021, iar Manualul de studiu biblic „Arată-mi slava Ta!” doar lecțiile primului semestru al anului.

În acest al treilea volum al Manualul de studiu veți descoperi explicații biblice, concluzii și aplicații pentru toate cele 26 de lecții biblice săptămânale care se întind pe durata următoarelor 6 luni (iulie-decembrie 2021). La alcătuirea acestor lecții au lucrat un colectiv de păstori din toată țara, în două echipe conduse de pastorii Marius Birgean (secțiunea a I-a) și Ovidiu Hanc (secțiunea a II-a). 

Explicațiile biblice sunt semnate de pastorii Marius Birgean, Ioan Bugnărug, Bebe Ciaușu, Emanuel Ciupe, Valentin Făt, Florin Ghiță, Marian Ghiță, Ovidiu Hanc, Viorel-Corneliu Ile, Florin Iosub, Andrei-Daniel Mirăuțe, Alexandru Neagoe, Radu Oprea, Gelu Păcurar, Marius Stroia, Daniel Suciu și Cristian Vidican.

Colectivul de lucru a fost coorodonat de vicepreședintele pentru educație biblică al Uniunii Baptiste, pastorul Paul Negruț.

Manualul, calendarele și pliantele de studiu biblic pot fi comandate pe internet www.revistacrestinulazi.ro, prin e-mail: crestinul.azi@gmail.com sau prin telefon: 021 430 0039; 021 430 10 60 și 0725 225 324.

Pentru cei care încă n-au adoptat acest program de studiu, mai sunt disponibile materialele de studiu folosite în cursul anului 2020 (calendare, pliante, manualul de studiu – vol. I și II).