0

Biserica Baptistă Emanuel din Timișoara a continuat și anul acesta proiectul „Sângele este Viață”

Colaborarea Bisericii Baptiste Emanuel cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara a început în vara anului 2019 printr-o campanie de donare de sânge în folosul general al persoanelor spitalizate și având nevoie vitală de aport sanguin.

Intitulată „Sângele este Viață”, campania s-a dovedit a fi atât un demers civic, cât și unul spiritual. Au răspuns favorabil 50 de persoane care s‑au prezentat pentru donare, transformând spațiile clădirii bisericii în centru de recoltare.

„Am decis să inițiem în anul 2019 proiectul „Sângele este Viață” ca un mod al bisericii noastre de a spune că ne pasă de nevoile imediate ale semenilor noștri”, ne mărturisește unul dintre pastorii bisericii, Radu Oprea. „În general, fiecare dintre noi doneză sânge atunci când este în legătură cu o persoană sau cu o cauză cu care rezonează la nivel personal. 

În cadrul proiectului nostru, însă, sângele recoltat nu este direcționat către cineva anume. Am dorit să arătăm legătura strânsă dintre biserică și comunitatea din care facem parte, pornită de la credința profundă că, fără sângele Mântuitorului nu putem avea viață cu adevărat. Au existat unii dintre donatori care au donat sânge pentru prima dată și au declarat apoi că a fost o experiență foarte plăcută.”

Pentru a acoperi necesarul obișnuit de sânge din sistemul medical local este nevoie de circa 120 de donatori pe zi, însă în lunile de vară nu avem decât 40–50 de persoane zilnic, au declarat cei de la Centrul Regional de Transfuzie. 

Proiectul a continuat și în acest an, însă condițiile și regulile sanitare specifice perioadei dificile pe care am traversat‑o a făcut ca donatorii să fie nevoiți să se prezinte pentru recoltare în spațiile amenajate de Centrul de Transfuzie.

Nevoia de sânge și, mai recent, cea de plasmă de la cei ce au învins infecția cu virusul SarsCov-2 este acută, inițiative ca aceasta a Bisericii Baptiste Emanuel din Timișoara fiind extrem de binevenite.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.