Și anul acesta, la examenul de bacalaureat, liceele baptiste din România au obținut o promovabilitate mult superioară mediei naționale. Astfel, media promovabilității la bacalaureat la cele 7 licee baptiste din țară a fost de 90,7%, mult mai mare decât cea de 64,5%, la nivel național.
Două dintre licee, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” din Arad și Liceul Teologic Baptist „Emanuel” din Oradea, sunt și de data acesta în topul promovabilității, cu 100%. În Arad, media județeană a fost de 57,6%. Liceul baptist arădean a obținut locul I la nivel județean, 62,5% dintre absolvenți obținând medii peste 9,00, iar unul dintre elevi situându-se în topul celor mai buni zece elevi din județ.
Și Liceul Teologic Baptist „Emanuel” Oradea este pe primul loc, în județul Bihor, în topul promovabilității, cu 100%, 52,54 dintre elevi obținând medii peste 9,00. Media promovabilității la nivel județean a fost de 63%.
Și liceele din Cluj-Napoca (Liceul Teologic Baptist „Emanuel”) și Sibiu (Liceul Teologic Baptist „Betania, din cadrul Liceului Teoretic „Constantin Noica”) au avut rezultate remarcabile (98,21%, respectiv, 96% promovabilitate). La Sibiu, toți absolvenții de anul acesta promovând examenul, 37,5 dintre aceștia cu medii peste 9,00. La Cluj-Napoca, jumătate dintre elevi au obținut medii peste 9,00.
Și celelalte licee (Timișoara, Reșița și „Logos” București) au obținut rezultate foarte bune (84,84%, 81,81% și 74,07%), mult peste mediile zonale. La București, aproape o treime dintre elevi au obținut medii peste 9,00.
Se confirmă încă o dată calitatea ridicată a învățământului preuniversitar baptist din România, iar prin publicarea acestor date puse la dispoziție de Departamentul pentru învățământ preuniversitar al Uniunii Baptiste, coordonat de pastorul Daniel Bărnuț și avându-l ca secretar pe profesorul Alexandru Szucs, vrem să ne exprimăm recunoștința față de Dumnezeu și să încurajăm elevii baptiști din toată țara să fie serioși și conștiincioși, conștienți că depun astfel o bună mărturie pentru Dumnezeu și pentru comunitatea de credință căreia îi aparțin.