6

Scrisoarea conducerii Uniunii Baptiste către biserici și comunități pentru ajutorarea familiilor cu copii școlari, aflate în dificultate

Dragi fraţi şi surori în Domnul Isus Hristos,

Am parcurs o perioadă diferită, nemaiîntâlnită până acum. Pe motive de protecţie fizică, nu ne-am putut întâlni cum am dorit nici cu familia lărgită, nici cu prietenii şi nici cu fraţii de credinţă. Dacă izolarea a fost grea în orice zi, suntem siguri că la unii a fost mult mai grea în perioada sărbătorilor. În ciuda acestor situaţii, Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru protecţia pe care a oferit-o şi continuă să o ofere copiilor Săi. Îl binecuvântăm pe Cel Veşnic Viu că a fost cu cei care au trecut prin suferinţă şi continuă să fie Păstorul celor care străbat valea plângerii. Îi mulţumim Domnului şi pentru mijloacele de comunicare care ne-au făcut izolarea puţin mai uşoară.

Perioada aceasta, neşteptată şi diferită a prins societatea nepregătită în toate domeniile. Acest adevăr este valabil şi pentru învăţământul românesc. În efortul depus pentru limitarea riscului de contaminare cu Covid-19 şi în dorinţa de a evita blocarea anului şcolar, oficialităţile au decis să mute şcoala online. Aceasta a adus în mod automat schimbări radicale atât în viaţa corpului didactic, cât şi în viaţa familiilor. Mulţi părinţi au trebuit să caute o soluţie pentru a-şi juta copiii în noul drum, iar unii s-au confruntat şi se confruntă cu lipsa aparaturii necesare pentru conectare, preluarea cursurilor, prezentarea proiectelor etc.

În situaţia aceasta, care se pare că va continua, vă chemăm să facem un efort şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Acum îi avem în vedere în mod special pe copiii din familiile care nu îşi pot permite cumpărarea unui laptop sau a unei tablete. Credem că şi în cazul acesta cel mai bine este să urmăm paşii recomandaţi de Sfânta Scriptură:

  1. Fiecare familie, dacă trebuie împreună cu familia lărgită, să găsească o variantă pentru procurarea unui aparat necesar copiilor.
  2. Fiecare biserică locală să se asigure că familiile ei şi-au rezolvat această problemă. Apoi, încurajăm bisericile locale care au posibilitatea să ajute mai mult decât familiile ei să discute cu comunitatea teritorială pentru a afla dacă sunt locuri sau situaţii unde familia şi biserica locală nu se pot implica pe măsura nevoilor.
  3. Fiecare comunitate teritorială să se intereseze despre nevoiele şcolilor baptiste de pe raza lor. În cazul în care o biserică şi o comunitate pot ajuta şi familii din alte comunităţi să ne anunţe şi îi vom pune în legătură cu cei în nevoie.

Pentru cazurile care nu se pot rezolva la nivelul familiilor, a bisericilor locale şi a comunităţilor teritoriale vă rugăm să ne informaţi prin comunităţi şi vom încerca să găsim o cale de ajutorare.

Cu toate că ştiţi aceste aspecte, am ales să vă amintim că:

  1. Nu vorbim doar despre aparatură nouă neapărat. Dacă cineva are un laptop mai vechi, dar funcţional poate să îl doneze.
  2. Dacă cineva doreşte să cumpere un aparat, ar fi indicat să discute cu familia în cauză sau cu un specialist. Pot afla detalii importante.
  3. Este important să fie ecrane mai mari şi copiii să poată scrie mai uşor. Ei stau în faţa ecranului ore întregi…
  4. În timp ce ne îngrijim de educaţia școlară a copiilor noştri, nu uităm de educaţia spirituală. Rugaţi-vă Domnului cu ei, citiţi Cuvântul, discutaţi Adevărul divin şi învăţaţi-i cum pot fi plăcuţi Domnului. Atunci le vom asigura şi o viaţă şi o veşnicie binecuvântată.

Vă asigurăm de preţuirea noastră şi de intervenţiile noastre la autorităţi pentru ca întâlnirile bisericilor să fie prinse în prima etapă de relaxare. Până la momentul respectiv vă îndemnăm să respectaţi măsurile de protecţie, să rămâneţi aproape de Domnul, aproape de familie şi aproape de fraţii de credinţă.

Vă dorim binecuvântarea Domnului pentru toate domeniile vieţii.

Semnează: Viorel Iuga, președinte, și Ioan Ardelean, secretar general

Revista Crestinul Azi

6 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.