0

COVID-19. Pentru prima dată de la război încoace, Convenția Baptistă de Sud din SUA își anulează congresul anual.

Pentru prima dată de 75 de ani încoace, adică de la cel de-al Doilea Război Mondial, Convenția Baptistă de Sud (SBC) din SUA și-a anulat congresul anual. Este o măsură luată de conducerea celei mai mari organizații baptiste naționale din întreaga lume pentru a răspunde și pentru a susține reglementările și măsurile restrictive luate de administrația americană în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Delegați baptiști votând la congresul anual al Convenției Baptiste de Sud din SUA (foto: Baptist Press, Matt Miller)

Invocând o prevedere statutară a Convenției care se referă la „cazuri de urgență extremă”, reprezentanții aleși ai bisericilor, liderii consiliilor și instituțiilor din cadrul Convenției precum și membrii comitetului executiv au votat în unanimitate anularea întâlnirii anuale a Convenției, planificată pentru zilele de 9 și 10 iunie la Orlando, Florida, în cadrul căreia urma, printre altele, să se stabilească componența noilor organe de conducere și să se voteze bugetul Convenției pentru perioada următoare.

Anunțul anulării întâlnirii anuale a fost făcut de președintele Convenției J.D. Greear, păstor al Adunării Baptiste din Raleigh-Durham, Carolina de Nord. „Suntem cu toții oameni dedicați păstrării și respectării Evangheliei, mai presus de orice altceva”, a spus Greear. „Iar unicul nostru scop pentru care suntem împreună este să ne sprijinim reciproc în această misiune, catalizând eforturile noastre colective. Anul acesta, circumstanțele neobișnuite cu care ne confruntăm ne arată clar faptul că putem îndeplini cel mai bine acest obiectiv al nostru renunțând la a ne mai întâlni.”

Organizatorii acestui congres estimaseră inițial că reuniunea anuală de anul acesta a SBC ar fi putut înregistra un număr record de delegați, superior celui înregistrat tot în Orlando, în 2010, când au participat 12.000 de delegați ai bisericilor baptiste de pe tot cuprinsul Statelor Unite.

„Știm că decizia luată este exact ceea ce trebuie să facem”, a spus Ronnie Floyd, președintele executiv al Comitetului executiv al SBC . „Suntem extrem de mâhniți de faptul că trebuie să luăm această decizie, însă credem că Dumnezeu ne va arăta ce avem de făcut până când vom putea să ne întâlnim din nou împreună. … Știm că bisericile noastre trebuie să se concentreze acum pe slujirea comunităților lor și a celor care au fost afectați de pandemia globală COVID-19.

„Chiar dacă nu ne vom mai întâlni fizic în Orlando, vom rămâne împreună în unitate, slujind împreună cu bisericile, cu misionarii, cu plantatorii de biserici, cu studenții noștri și cu adunările noastre”, a mai spus Ronnie Flyod.

Revista Crestinul Azi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.